Mango cheesecake toetje

Met Pasen had ik zin in een licht en fris toetje. Ik herinnerde me een recept wat ooit in Jamie Magazine had gestaan, een makkelijk cheesecake dessert met in ieder geval passievrucht. Het recept kon ik natuurlijk niet meer vinden dus ik ben zelf maar aan de slag gegaan. En het resultaat was geweldig! Het gevoel van cheesecake, maar dan een stuk lichter. Zo gemaakt en heerlijk fruitig qua smaak. Deze mango cheesecake toetjes zijn ideaal voor een diner of feestje, want je kunt ze de dag van tevoren al helemaal maken. Ik was fan van mijn eigen toetje dus die deel ik vandaag heel graag met jullie.

Wat je nodig hebt

– 100gr digestive (haver-tarwe) koekjes
– 20gr roomboter, gesmolten
– 2el bruine basterdsuiker
– 1 normale of 1/2 grote mango
– 200gr roomkaas
– 2el (Griekse) yoghurt
– 25gr poedersuiker
– 2 passievruchten

Wat je gaat doen

Verkruimel de koekjes in de keukenmachine en maal fijn met de roomboter en bruine basterdsuiker. Zo krijg je een kruimige koekbodem. Verdeel die over 4 glazen en stamp iets aan. Dit doe je het makkelijkste met een klein glaasje (een borrelglaasje bijvoorbeeld) met platte bodem.

Maak de mango schoon en snijd in grove stukken. Doe deze in een hoge mengkom en voeg daar de roomkaas en yoghurt aan toe. Maal dit helemaal fijn met een staafmixer. Roer de poedersuiker erdoor en maal nog even kort met de staafmixer. Verdeel dit mango-roomkaasmengsel gelijkmatig over de 4 glazen.

Snijd de passievruchten doormidden en verdeel het vruchtvlees over de 4 glazen. Dek de glazen af met vershoudfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Laat ze 15 minuten op temperatuur komen voordat je ze serveert.

Francesca Kookt_mango cheesecake toetje_2

Mango is een van mijn favoriete vruchten en ik kook er graag mee. Kijk voor andere mango recepten eens op deze pagina. Maar ook gewoon zo ‘uit het vuistje’ eet ik het graag. Voor The Mr. zet ik er altijd een bakje peperketjap bij, die vind het namelijk heerlijk om de mango daar in te dopen. Hij heeft gelijk, want de smaak van mango combineert super met het zoute van de ketjap en het hete van de peper.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Mango cheesecake toetje”

 1. Oooh, wij zijn hier ook gek op mango! 🙂

  Dit toetje komt op mijn lijstje en later een keer op tafel, want het ziet er heerlijk uit!

 2. Ik krijg al helemaal zin in de zomer van dit toetje! Vooral ook dat je er nog wat passievrucht bij doet, maakt het echt het ultieme cheesecaketoetje. Ik ga het zeker een keer proberen.

 3. Ben benieuwd…ze staan in de koelkast (ben bang dat 4 uur wachten er niet in zit;-)!
  Heb wel wat minder suiker gebruikt (ongeveer de helft vd poedersuiker en geen extra suiker door de koekjes, had crunchykoekjes gekocht en die waren al vrij zoet).

 4. Hoi Fransesca,

  Vanavond gemaakt, erg lekker! Ik vroeg me alleen af of die van jou opstijven. Bij mij is het mangomengsel na 4 uur in de koelkast nog even dun als ervoor. Of hoort het ook niet echt dikker (pudding achtig) te worden? Of zou er wat gelatine toegevoegd kunnen worden?
  Desalniettemin; de smaak was super!

  Groeten,
  Jaimy

   1. Hoeveel agar agar moet ik gebruiken als ik t iets dikker/ lobbige wil hebben? Maar niet helemaal stijf?

 5. Heerlijk ,makkelijk en wat heb ik er een waanzinng lekker dessert bij dank u wel

 6. Als ik er een taart van wil maken, welke hoeveelheden raad je dan aan? En dan idd wat gelatine toevoegen zodat het wat dikker wordt neem ik aan…?

  1. Hi Manon, voor een taart moet je een ‘echt’ cheesecake recept aanhouden, daar is dit recept niet geschikt voor.

 7. Hoi, de roomkaas in je recept. Wat is dit juist? Ricotta, mascarpone of gewoon volle platte kaas? Groetjes iris

 8. Ik heb ze gemaakt en de smaak was echt heerlijk! De naam cheesecake is alleen wat misleidend omdat ze dan een opgestijfd toetje verwacht, iets dat de omschrijving ook aangeeft dat gebeurt in de vier uur in de koelkast. Ik ga ‘m zeker bewaren maar de volgende keer inderdaad iets toevoegen om ze wat op te laten stijven!!

Reacties zijn gesloten.