Kids food tour Amsterdam

Een kleine food tour maken met je kids op een zaterdagmiddag in Amsterdam, kan dat? Jazeker, heel goed zelfs! Wij namen afgelopen zaterdag zelf de proef op de som en gingen met de peuter op stap. Er zijn in Amsterdam natuurlijk legio adresjes te vinden waar je wat kunt eten met kinderen. Maar wat maakt het nou net wat meer bijzonder voor ze en waar kunnen ze nou echt heel lekker eten?

Burgers bij The Butcher

Onze eerste stop was bij The Butcher. Deze hippe burgerbar zit midden op de Albert Cuyp en als je niet beter weet, loop je er zo langs. Gelukkig zijn deze ouders ‘hartstikke hip’ en hebben ze ook nog eens Google Maps 😉 The Butcher is een klein zaakje waar in de keuken, die middag, twee gepassioneerde Italianen de mooiste burgers aan het maken zijn. Aan de rechterkant kun je plaatsnemen aan een van de hoge tafels.

Kids Food Tour Amsterdam 2

Eerst kies je je burger en eventuele side dish uit en deze bestel je bij de kassa. Wij gingen voor The Daddy (€ 11,50) met 250gr Aberdeen Angus rundvlees voor daddy, de Truffle Burger (€ 9,90) voor mommy en de Who Let The Dogs Out rund hotdog (€ 5,95) voor the boy. Uiteraard kwamen daar ook nog wat patatjes en blikjes fris bij.

Het viel me gelijk op dat ze met hele mooie producten werken. Er staat een flinke stapel dozen van het Vlaamsch Broodhuys in een hoek en kisten vol met prachtige groenten schitteren in de keuken. De mannen nemen de tijd om de burgers te maken. Ze zijn niet traag, maar ze nemen hun werk serieus. Iedere burger moet top zijn.

Kids Food Tour Amsterdam 3

Onze bestelling werd gepresenteerd op metalen dienblaadjes. Bij de toonbank kies je nog voor mayo en ketchup en dan is het tijd om een hap te nemen. En ja hoor, de burgers zijn top! Daddy had wat moeite met het nemen van zijn eerste hap en de peuter stortte zich gelijk op de patatjes. Hij keek eerst wat gek naar zijn broodje waar een hotdog op lag, maar nam toch een hap uit nieuwsgierigheid. Wat al snel veranderde in gulzigheid, ook hij keurde zijn broodje meer dan goed. The Butcher is een prima plek om snel een hele lekkere burger te eten. Wij houden ‘m erin!

Kids Food Tour Amsterdam 4

Struinen op de Albert Cuyp

Ben je weleens met je kind op de Albert Cuyp markt geweest? Is het natuurlijk wel handig dat hij of zij een leeftijd heeft waar dit soort dingen worden gesnapt. Maar als dat het geval is, is het ontzettend leuk om samen op onderzoek uit te gaan bij de verschillende kraampjes. Laat kaas proeven, vertel over het fruit wat je ziet, laat dingen ruiken en geef uitleg over de verschillende soorten in de viskraam. En als klap op de vuurpijl mag je kleine zelf uitkiezen waar die avond mee wordt gekookt.

Toetje bij Yogen Früz

Na een korte pitstop bij de bakker liepen we nog even langs bij Yogen Früz. Hier kun je zelf een keuze maken uit de verschillende soorten frozen yoghurt zoals o.a. chocolade, vanille, oreo koekjes of de naturel versie. Het tappen van de frozen yoghurt doe je zelf bij een grote wand en daarna loop je met je bakje langs alle toppings die beschikbaar zijn. Vers fruit, snoepjes, alle soorten en maten chocolade en sauzen zoals karamel of chocolade om je FROYO helemaal af te maken. De pure frozen yoghurt lijkt een beetje op softijs, maar is veel gezonder omdat het van natuurlijk yoghurt wordt gemaakt. Hiermee krijg je dan ook weinig calorieën en suikers binnen. Alleen, als je vervolgens dan nog een paar scheppen toppings erop gooit dan komt het natuurlijk niet goed met de calorieën 😉

Kids Food Tour Amsterdam 6

De hele ervaring bij Yogen Früz was tof, maar we waren helaas alle drie niet zo onder de indruk van de frozen yoghurt. Peuter vond zijn chocolade frozen yoghurt niet lekker, maar at vervolgens wel de hele bak oreo van zijn papa leeg. Het is wel een heel leuk alternatief voor echt ijs, omdat het zachter is en veel gezonder. Maar misschien zijn wij iets te verknocht aan het echte werk: homemade ijs of het ambachtelijke ijs van een goede ijsboer. Dat is echt een smaakding!

Kids Food Tour Amsterdam 7

So far onze mini kids food tour in Amsterdam. We zijn in totaal bijna 3 uur op stap geweest en peuter vond het leuk en heeft gesmuld. Nog een leuke tip: geef je kind vooral een verkleedkostuum aan. De aanspraak die je daarmee krijgt op straat is hilarisch.

Kids Food Tour Amsterdam 5

Op naar de volgende kids food tour in Amsterdam of andere stad in het land. Hebben jullie nog goede leuke adresjes waar we met gemak heen kunnen met de peuter?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)