5x ontbijtjes voor kinderen

De meeste kinderen ontbijten het liefst met een boterham en ik vind dat daar niets mis mee is. Zolang het maar wel goed volkoren-, spelt- of desembrood is (geen witbrood lieve mensen). Daar loopt de peuter bij ons thuis ook echt warm voor. We beleggen die lekkere boterhammen met kaas, vleeswaren, pindakaas, gerookte kip, natuurlijke appelstroop, jam en soms ook chocopasta. Zolang het maar in balans blijft.

Naast de welbekende boterham probeer ik de peuter ook andere ontbijtjes ‘te voeren’ zodat hij kennismaakt met andere smaken en texturen in de ochtend. Niet altijd even succesvol waarna ik dan weer een boterhammetje uit de diepvries pluk. Maar steeds vaker staat hij open voor nieuwe dingen. In deze blog heb ik voor jullie 5 succesvolle ontbijtjes voor kinderen op een rijtje gezet. Allemaal getest en meer dan goed bevonden door de peuter himself 🙂

1. Spelt pannenkoeken met fruitcocktail

Francesca Kookt_speltpannenkoeken met fruitcocktail_1_uitgelicht

Heel makkelijk te maken en hartstikke gezond. Bak een flinke stapel in het weekend en vries ze in porties in. Dan tover je doordeweeks binnen no time het ontbijt op tafel. Pannenkoeken kun je ook heel goed bakken met boekweitmeel.

2. Havermout muffins met abrikozen

Francesca Kookt_havermout muffins met abrikozen_1_uitgelicht

Ontbijten met een ‘cakeje’ in de ochtend. Dat vinden veel kinderen leuk! Deze muffins zijn perfect in te vriezen, wederom lekker makkelijk voor doordeweeks.

3. Frozen yoghurt met vers fruit

Francesca Kookt_frozen yoghurt als ontbijt_1_uitgelicht

Van ontbijten met cake gaan we naar ontbijten met ijs. Ik hoef niet uit te leggen dat kinderen dat ook te gek vinden. Kies voor toegankelijk fruit wat ze lekker vinden. Als je wat (suikervrije) muesli in de blender erbij doet dan krijgen ze ook voldoende vezels binnen.

4. Ontbijt spiezen met fruit en wentelteefjes

Ontbijt spiezen met fruit en wentelteefjes_uitgelicht_1

Hartstikke leuk om samen met de kids te maken. Stukjes wentelteef bakken van oud brood en daarna aan spiezen rijgen met favoriet fruit.

5. Scrambled eggs

Italiaanse scrambled eggs kopie

Naast zoet kun je ook prima hartig ontbijten met kinderen. Scrambled eggs zijn daar heel goed voor, zeker deze Italiaanse uitvoering. Daar loopt iedereen warm voor bij ons thuis.

Toegift! Als je dit gezicht ziet dan weet je dat de chocolade banaan pannenkoeken bijzonder geliefd zijn. Niets gezonds aan, maar wel pure verwennerij en dat mag af en toe best 🙂

Chocolade banaan pannenkoeken_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags: ,

Reacties over “5x ontbijtjes voor kinderen”

  1. Dat ziet er allemaal zo leuk uit, maar neemt toch wat tijd in beslag. Dat kan je toch niet op één twee drie ’s morgens, voor school uit je mouw schudden, wel?

    1. NIet alles nee, maar je kunt het wel voorbereiden. Zo vries ik muffins in, pannenkoeken kunnen de volgende dag ook nog. Eitje bakken doe ik wel ’s ochtends en die frozen yoghurt heb je ook zo gemaakt. En verder hebben we ook genoeg ochtenden dat we gewoon brood eten 🙂

  2. Quinty (5) vindt rijstwafels met kaas of vleeswaren ook lekker. Makkelijk en snel!

Reacties zijn gesloten.