Als je van bakken houdt, ken je Laura vast en zeker. Is het niet van haar populaire bakblog Laura’s Bakery, is het wel van het basisbakboek dat zij vorig jaar uitbracht. In de Nederlandse blogwereld kun je haar gerust de bakkoningin noemen. Want ten eerste, vrijwel alles wat Laura bakt, ziet er perfect uit en wil je eten. En ten tweede kloppen haar helder omschreven recepten als een bus. Een essentieel onderdeel van bakken, want het blijf toch iets anders dan koken. Verhoudingen, texturen en productkeuze zijn van groot belang en als het recept niet precies klopt, gaat het al snel mis. Vaak genoeg grijp ik dan ook even terug op Laura’s kennis als er tijdens het bakken iets mis dreigt te gaan.
Het Laura’s Bakery Bakboek
Maar waar ik het vandaag met jullie over wil hebben is haar nieuwe boek, het Laura’s Bakery bakboek. Een logisch vervolg op haar vorige boek waarin ze laat zien wat je allemaal kunt bakken nu je de basis onder de knie hebt. Van taart tot aan klein gebak, desserts en koekjes. En die zijn ook prima te doen voor onervaren bakkers! Zorg wel dat je voldoende boter en suiker in huis hebt, want als je wilt bakken zoals Laura dan ga je er helemaal voor 😉

Zoete baksels en meer…
Naast al die heerlijke baksels vind je in dit boek ook een aantal recepten voor vullingen en toppings, tips en trucks en borrelhapjes. Al vind ik dat Laura’s sterkste punt toch bij de zoete baksels ligt, is het wel heel leuk dat je vrijwel alles voor een feestje in dit boek kunt vinden.

Aan de slag
Zelf ben ik dol op MonChou taart, dus toen ik de MonChou tartelettes in het boek zag staan moest ik die natuurlijk wel proberen. En ik kan alvast verklappen, die vielen absoluut niet tegen!
Oeh, dat ziet er lekker uit… een originele variant van de monchoutaart! Voor hoeveel tartelettes is dit recept?
Dit recept is voor 10 stuks 🙂
Kan het ook met ander meel? In plaats van amandelmeel. Mijn dochter heeft een allergie voor amandelen.
Je kunt het vervangen voor gewoon bloem 🙂
Ik doe graag mee aan de win actie.
kan je het vanille-extract weglaten of vervangen door iets anders?
Ik lette niet op en pakte per ongeluk zelfrijzend bakmeel ipv bloem. Het werden overheerlijke koeken met monchou en kers topping! Haha
Haha, ook lekker!
Is het ook mogelijk om de bodems een dag van te voren te maken en ze de dat daarna te vullen?