Naanpizza met geitenkaas, vijgen en balsamico

Of je dit weekend nou zin hebt in een lekker hapje voor bij de borrel, een heerlijke lunch of een bijzonder belegd broodje bij een kop soep… voor iedere gelegenheid is deze naanpizza met geitenkaas, vijgen en balsamico echt top! Ik ben enorm fan van verse vijgen. Het liefst eet …

Of je dit weekend nou zin hebt in een lekker hapje voor bij de borrel, een heerlijke lunch of een bijzonder belegd broodje bij een kop soep… voor iedere gelegenheid is deze naanpizza met geitenkaas, vijgen en balsamico echt top!

Ik ben enorm fan van verse vijgen. Het liefst eet ik ze zo uit het vuistje op, met schil en al dus. Kan me nog goed herinneren dat ik ze vroeger rechtstreeks van de vijgenboom at in Italië, lekkerder dan dat ga je ze echt niet krijgen. Dan proef je ook pas hoe zoet en aromatisch ze smaken. In principe kun je vijgen uit het buitenland (meestal het Middellandse Zeegebied) het hele jaar door krijgen, maar ik vind ze vanaf augustus en in de herfst het beste smaken. Kijk, en voel, bij aanschaf goed naar de schil. Die moet zacht zijn, dan zijn ze zo vers mogelijk. Een vijg met een stugge schil is niet zo vers meer en dat proef je ook gelijk.

Aan de slag nu met het recept van deze naanpizza! En daar ben je zo mee klaar.

Wat je nodig hebt voor 4 naanpizza’s

  • 1 verpakking met 4 mini naturel naan’s (bijvoorbeeld van Patak’s)
  • 125 gr geitenkaasspread (bijvoorbeeld van Bettine)
  • ½ sjalot, gesnipperd
  • 3 verse vijgen, in partjes
  • handje verse rucolablaadjes
  • 1 flesje crema di balsamico (dit is een crèmige saus in een knijpfles op basis van balsamico, je kunt dit eventueel vervangen door een paar druppeltjes echte balsamicoazijn, maar hou dit subtiel)

Wat je gaat doen

Bereiding: 10 minuten + Oven: 10 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Besmeer alle naan’s met de geitenkaasspread en beleg ze daarna met de gesnipperde sjalot en partjes vijgen.
  3. Leg de naanpizza’s op het bakpapier en zet 10 minuten in de oven.
  4. Vanuit de oven garneer je de pizza’s met verse rucolablaadjes en crema di balsamico. Snijd de naanpizza’s in stukken en serveer direct.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Bron vijgen: Veggipedia

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer