Nectarines galette met vanille

Alhoewel ik dol ben op al het zomerfruit zijn nectarines toch wel een beetje mijn favoriet. Met schil en al hap ik ze zo af als een appel of ik snijd ze in partjes en doe ze door de yoghurt als ontbijt. Maar ik had er eigenlijk nog niet eerder …

Alhoewel ik dol ben op al het zomerfruit zijn nectarines toch wel een beetje mijn favoriet. Met schil en al hap ik ze zo af als een appel of ik snijd ze in partjes en doe ze door de yoghurt als ontbijt. Maar ik had er eigenlijk nog niet eerder wat mee gebakken. Daar moest maar eens verandering in komen en dus maakte ik deze nectarine galette.

En waarom had ik dat nou niet eerder gedaan want het resultaat was verrukkelijk! Het kostte ook nog eens zeer weinig moeite. Vooral omdat ik ervoor koos om koelvers taartdeeg te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook zelf het deeg maken maar dan wordt het wel een iets uitgebreider werkje. Voor nu ging ik voor de makkelijke versie en die vond ik zeer geslaagd.

Wat je nodig hebt

 • 4 nectarines
 • 1 rol quiche en taartdeeg (Tante Fanny)
 • rasp van 1 limoen
 • 1 el honing
 • 1 tl vanille pasta
 • 1 el bloem
 • 1 losgeklopt ei
 • 2 el kristalsuiker

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 min + 45 minuten in de oven

 1. Verwarm de oven voor op 190 graden.

 2. Snijd iedere nectarine in acht partjes. Doe de partjes in een kom en meng voorzichtig met limoenrasp, honing en vanille pasta.

 3. Rol het taartdeeg uit, prik er met een vork een aantal gaatjes in, bestuif met bloem en leg dan de nectarinepartjes in het midden. Laat aan de buitenkant een rand van circa 5 cm vrij.

 4. Vouw nu de zijkanten van het deeg net over de buitenste nectarinepartjes heen.

 5. Bestrijk het deeg met ei en bestrooi dan met suiker.

 6. Bak 45 minuten op een met bakpapier bekleed rooster onderin de oven. Bedek na 30 minuten de bovenkant van de galette met aluminiumfolie of al eerder wanneer je ziet dat de bovenkant erg begint te kleuren.

 7. Laat iets afkoelen op een rooster. Snijd de galette in punten en serveer met een flinke lepel vanille kwark.

Als je echt uit wil pakken kun je de galette ook met een bol vanille ijs serveren i.p.v. de kwark. Dan kun je ‘m zelfs serveren als dessert, of feestelijk zondagsontbijt kan natuurlijk ook ­čśë

Recept & fotografie: Francesca

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer