Nieuw aan tafel #1

Er valt zoveel nieuws te vertellen over de horeca in het land dat ik besloten heb om hier een aparte rubriek van te maken op Francesca Kookt! Die noemen we heel toepasselijk: ‘Nieuw aan tafel’. Wat valt ons op in de horeca en waar worden we blij van? Al deze …

Er valt zoveel nieuws te vertellen over de horeca in het land dat ik besloten heb om hier een aparte rubriek van te maken op Francesca Kookt! Die noemen we heel toepasselijk: ‘Nieuw aan tafel’. Wat valt ons op in de horeca en waar worden we blij van? Al deze nieuwtjes lezen jullie periodiek in deze rubriek waar we per keer 5 horecagelegenheden in serveren.

Stek – Amsterdam

Nieuw aan tafel_horeca nieuws_stek amsterdam

Ooit in een grijs verleden was Harriet mijn klant toen we beiden in de communicatie werkten. In die tijd was ze al een foodie pur sang en ze heeft het nu aangedurfd om haar hart te volgen. Samen met Liselotte is ze Stek begonnen op de Wibautstraat in Amsterdam. Een stek voor ontbijt, lunch en diner. Licht en rauw ingericht, no nonsense en met een heerlijke kaart. Inmiddels heb ik er al mogen genieten van een late lunch en ik ben fan!

Gastrobar Anton – Laren

Nieuw aan tafel_horeca nieuws_Gastrobar Anton

Laren heeft er onlangs een nieuwe hotspot bij gekregen: Gastrobar Anton. Een horecagelegenheid waar je terecht kunt voor een goede kop koffie of een drankje, maar waar ook kleine en verfijnde gerechtjes geserveerd worden. Aan de hoge tafels van Anton kun je tot na middernacht genieten van de beste wijnen, cocktails en bites. Ze zijn ook geopend voor de lunch, er is iedere week een vrijdagmiddag borrel en in het weekend worden de cocktails begeleid door een dj.

Worst Wijncafé – Amsterdam

Nieuw aan tafel_horeca nieuws_worst wijncafe lunch

Worst bestaat al even en wordt bejubeld om de uitmuntende charcuterie en meer. Sinds 15 oktober kun je daar nu ook terecht voor de lunch. Met de lunch willen ze laten zien dat ze bij Worst meer dan worst en varkensvlees in de vingers hebben en dat ze bepaald niet vies van groenten zijn. Er komen ook enkele klassiekers van oudere broer Marius op de lunchkaart. Zoals de vitello tonnato en bouillabaisse.

BasQ Kitchen – Rotterdam

Nieuw aan tafel_horeca nieuws_BasQ Kitchen

BasQ Kitchen is een nieuw horecaconcept geïnspireerd op de authentieke Baskische keuken. In oktober hebben ze hun eerste vestiging geopend in de Markthal Rotterdam (lees hier meer over de Markthal). Hier vind je authentieke pintxos uit Baskenland. De van origine simpele broodhapjes zijn culinaire mini-gerechtjes geworden waar je van kunt genieten bij BasQ Kitchen. Naast pintxos vind je hier ook authentieke Baskische gerechten en wijnen op de kaart.

Smokin’ Barrels – Amsterdam

Nieuw aan tafel_horeca nieuws_Smokin Barrels

In oktober opende de nieuwe hotspot Smokin’ Barrels op het Beukenplein in Amsterdam. Hier brengen ze het beste uit twee werelden bij elkaar; kreeft en cocktails met burgers en bier. Het op surf & turf gebaseerde menu combineert een burger met kreeft en salade. De bereiding vindt plaats op echte smokin’ barrels en de bartenders kunnen zowel tappen als shaken.

Tot zover de 1e editie van ‘Nieuw aan tafel’. Heb je nog goede tips voor nieuwe restaurants, bars of horecaconcepten in het land, stuur me dan zeker even een mailtje. De bedoeling is dat ‘Nieuw aan tafel’ horecanieuws vanuit het hele land gaat serveren en daar kan ik jullie hotspot tips goed bij gebruiken!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)