No-bake kokos limoentaart

Soms weet je van tevoren al dat een taart zo ontzettend lekker gaat worden! Dat had ik bij deze taart en ik heb hem in één week gewoon twee keer gemaakt omdat ik, mijn kinderen en alle andere proevers hem echt verrukkelijk vonden! Het is ook een hele makkelijke taart om te maken en, ik spreek uit ervaring, deze no-bake kokos limoentaart zal het supergoed doen op feestjes. Het is een frisse taart met een knapperige bodem, romige vulling en luchtige topping. Perfect voor zomerse avonden, maar ook als verjaardagstaart. Ik ben benieuwd of jij hem ook twee keer in één week gaat maken!

Wat je nodig hebt voor 1 taart (12 – 14 personen)

Vulling:

  • 4 blaadjes gelatine
  • 450 gr roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia)
  • 1 blik (397 gr) gecondenseerde melk
  • rasp van 1 limoen
  • 80 ml limoensap

 

Bodem:

  • 240 gr kokosbiscuit koekjes (bijvoorbeeld Verkade Nizza koekjes)
  • 140 gr roomboter, gesmolten

 

Kokosroom:

  • 75 gr kokosmelk van Fairtrade (schudt het blik niet!)
  • 360 gr slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 tl vanille extract
  • voor de garnering: kokosvlokken

 

Ook nodig: vlaaivorm van 24 cm

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten + Koelen: 3 – 4 uur

  1. Week de gelatine voor de vulling in een bakje met koud water.
  2. Maal de kokosbiscuit koekjes fijn in de foodprocessor of doe ze in een zipzakje en rol er met de deegroller overheen tot het fijne kruimels zijn. Meng daarna met de gesmolten roomboter en roer door.
  3. Vet de vlaaivorm in met bijvoorbeeld bakspray en schep het koekjesmengsel in de vorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en maak ook een opstaande rand. Zet in de koelkast om te koelen.
  4. Klop voor de vulling de roomkaas met de gecondenseerde melk en de helft van de limoenrasp tot een glad geheel met de mixer. Het kan een paar minuten duren voor het glad is.
  5. Breng het limoensap aan de kook en haal van het vuur af. Haal de gelatine uit het water, knijp uit en los daarna op in het limoensap. Laat iets afkoelen en klop daarna door de vulling heen.
  6. Giet de vulling op de koekbodem en zet de taart 3 tot 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Maak de kokosroom wanneer de taart voldoende is opgestijfd. Let op: wanneer het blikje kokosmelk een tijdje heeft stilgestaan (dus schud niet) ontstaat er bovenop een dikke laag kokosroom, dit scheidt zich van het water, en dat is precies wat je nodig hebt hiervoor. Schep dat er zoveel mogelijk uit tot je 75 gram hebt. Het resterende vocht kun je overschenken in een bakje en een aantal dagen bewaren in de koelkast. Gebruik het bijvoorbeeld voor een curry, als stoofvocht voor kip of kook er je rijst in.
  8. Klop de slagroom met de kokosroom, suiker en vanille extract tot stijve pieken.
  9. Schep dit op de taart en maak er met een vork mooie punten in.
  10. Rooster de kokosvlokken in een droge koekenpan en garneer de taart hiermee en met het resterende limoenrasp.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept no-bake kokos limoen taart. Een frisse taart met een knapperige bodem, romige vulling en luchtige topping. Perfect voor zomerse avonden, maar ook als verjaardagstaart.

Recept & fotografie: Debbie Bodewes

Debbie is als freelance (bak)redacteur onderdeel van het Francesca Kookt-team. Twee keer per maand maakt ze een heerlijk zoet recept voor jullie. Lees meer over haar op deze pagina.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “No-bake kokos limoentaart”

  1. Hoi Franceska, ik heb zojuist de no-bake kokos limoen cheesecake gemaakt. Bodem: top. Roomkaasvulling: top. Kokosroom: helaas geen succes. Ik krijg ‘m niet tot mooie pieken geslagen, ondanks dat ik alles heb gekoeld, zelfs de kom. Als ik doorklik, gaat ‘ie onomkeerbaar in de schift. Nog een keer geprobeerd, maar blijft vouwbaar en qua smaak niet super.
    Lang verhaal kort: het is een heerlijke no bake limoen cheesecake geworden 😁

    1. Hoi Paula, wat jammer dat het niet lukt. Ik heb hem die week 2 keer gemaakt en ik heb echt alleen het bovenste, dikste deel van de kokosmelk afgeschept. Ik moet zeggen dat er echt verschil zit in kokosmelk, de goedkopere merken zijn egaal en dunner, die van fairtrade is zonder te koelen bovenop ook al dik als je het blik niet schudt. Dat schep ik eraf en dan lukt het prima. Gelukkig is de cheesecake zonder de room ook al heerlijk! Fijne zondag!

    2. De lekkerste taart die ik ooit heb gemaakt, zei mijn man! Heerlijk van smaak en licht, ondanks dat het een calorieënbom is. Zag er ook mooi uit. Zie nu dat de kokosroom bij anderen problemen gaf, maar bij mij werd de room mooi stijf. Top recept! Dankjewel

  2. Hoi Francesca, hier helaas de toplaag ook in de schift. Ik had de kokosroom niet gekoeld. De cheesecake is wél heel erg lekker!

    1. Wat vervelend! Zo stom als iets in de schift gaat. Ik zou echt niet weten waar het aan ligt omdat het bij mij alle keren gewoon goed ging. Maar ik ga het uitproberen. Fijn dat de taart wel lekker was! groetjes Debbie

  3. Hier ging de toplaag ook 2 keer in de schift. Kokosroom ongekoeld gebruikt, en de tweede keer echte vanille ipv vloeibaar extract. Jammer, de smaak van de slagroom met kokos is wel goed!