Soms weet je van tevoren al dat een taart zo ontzettend lekker gaat worden! Dat had ik bij deze taart en ik heb hem in één week gewoon twee keer gemaakt omdat ik, mijn kinderen en alle andere proevers hem echt verrukkelijk vonden! Het is ook een hele makkelijke taart om te maken en, ik spreek uit ervaring, deze no-bake kokos limoentaart zal het supergoed doen op feestjes. Het is een frisse taart met een knapperige bodem, romige vulling en luchtige topping. Perfect voor zomerse avonden, maar ook als verjaardagstaart. Ik ben benieuwd of jij hem ook twee keer in één week gaat maken!
Tip! Deze taart smaakt ook heerlijk met een topping van geklopte slagroom die je garneert met kokosvlokken. Ik geef dit als alternatief, omdat is gebleken dat bij een aantal van jullie soms het mengsel van kokosroom en slagroom gaat schiften. Niets vervelender dan dat en we kunnen het moeilijk verklaren, aangezien we dit zelf nooit ervaren hebben. Het moet in principe gewoon lukken, maar kan in de schift gaan door hogere temperaturen in de zomer of omdat je te lang door klopt. Dus houd voor de zekerheid een bekertje slagroom achter de hand.
Hoi Franceska, ik heb zojuist de no-bake kokos limoen cheesecake gemaakt. Bodem: top. Roomkaasvulling: top. Kokosroom: helaas geen succes. Ik krijg ‘m niet tot mooie pieken geslagen, ondanks dat ik alles heb gekoeld, zelfs de kom. Als ik doorklik, gaat ‘ie onomkeerbaar in de schift. Nog een keer geprobeerd, maar blijft vouwbaar en qua smaak niet super.
Lang verhaal kort: het is een heerlijke no bake limoen cheesecake geworden 😁
Doorklik = doorklop. Uiteraard
En vouwbaar = vloeibaar. Pffff. Ook mijn typevaardigheden gaan in de schift vandaag
Hoi Paula, wat jammer dat het niet lukt. Ik heb hem die week 2 keer gemaakt en ik heb echt alleen het bovenste, dikste deel van de kokosmelk afgeschept. Ik moet zeggen dat er echt verschil zit in kokosmelk, de goedkopere merken zijn egaal en dunner, die van fairtrade is zonder te koelen bovenop ook al dik als je het blik niet schudt. Dat schep ik eraf en dan lukt het prima. Gelukkig is de cheesecake zonder de room ook al heerlijk! Fijne zondag!
Helaas, fairtrade kokosmelk 2 dagen in de koelkast gezet en ook hier de kokosroom in de schift.
dat is balen zeg! Misschien is het toch beter om het ongekoeld te verwerken dan. Ik ga het uitproberen en dan passen we het aan. Groetjes Debbie
De lekkerste taart die ik ooit heb gemaakt, zei mijn man! Heerlijk van smaak en licht, ondanks dat het een calorieënbom is. Zag er ook mooi uit. Zie nu dat de kokosroom bij anderen problemen gaf, maar bij mij werd de room mooi stijf. Top recept! Dankjewel
Wat een mooi compliment! Fijn dat de kokosroom wel is gelukt! Fijne dag, groetjes Debbie
Hoi Francesca, hier helaas de toplaag ook in de schift. Ik had de kokosroom niet gekoeld. De cheesecake is wél heel erg lekker!
Wat vervelend! Zo stom als iets in de schift gaat. Ik zou echt niet weten waar het aan ligt omdat het bij mij alle keren gewoon goed ging. Maar ik ga het uitproberen. Fijn dat de taart wel lekker was! groetjes Debbie
Jammer dat je de ingredienten niet kunt kopieeren.
Hier ging de toplaag ook 2 keer in de schift. Kokosroom ongekoeld gebruikt, en de tweede keer echte vanille ipv vloeibaar extract. Jammer, de smaak van de slagroom met kokos is wel goed!
Wat jammer. Ik heb er helaas geen verklaring voor. Bij veel mensen is het wel gelukt en koelen of niet koelen maakt ook niet uit. Zonde zeg
Helaas hier ook geschifte room. Met de fairtrade kokosmelk (die uit het blikjeheel mooi dik was) bovenop. Smaakt ook heel waterig.
enorm jammer! Misschien toch het warme weer. Het gaat bij veel mensen wel goed. Gewoon slagroom als topping is ook heerlijk!
Hallo,
Ik zie fair trade kokosmelk blik in 3 varianten. Wellicht zit het verschil in de keuze vd variant. Welke gebruik jij Debbie?
Variant 1 is biologische kokosmelk 270 ml
Variant 2 is kokosmelk 200 ml
Variant 3 is kokosmelk 400 ml
Hartelijke groet,
Anoniem
Er zit geen verschil tussen de soorten behalve de inhoud. Ik gebruik een blik van 400 ml omdat er dan genoeg dikke kokosroom bovenop ligt. groetjes Debbie
Goedemiddag, ik wil deze taart een avond van te voren maken. Blijft de kokosroom stijf genoeg tot de volgende dag?
Hoi Serena,
dat gaat prima! Veel bakplezier. groetjes Debbie
Hoi Debbie, hij staat in de koelkast om op te stijven! Voordat mij hetzelfde gebeurd met de kokosroom…..klopt het dat de kokosroom bovenop de kokosmelk niet heel dik is? Ik ben van andere merken echt een dikkere room gewend.
Het is inderdaad niet superdik maar wel dikker dan de rest van de kokosmelk eronder. Je hebt een romig en een waterig deel als het goed is en dat romige gebruik je voor de kokosroom. Succes!
Hoi,
Kan ik ook kleine taartjes maken, ipv 1 grote?
Vast en zeker, maar ik heb er zelf nog geen kleintjes van gemaakt.