Omelet met sjalot, paprika, broccoli en oestersaus

In mijn krat van afgelopen week zaten heerlijke dingen. Onder andere broccoli scheuten die een wat zwaardere smaak hebben dan gewone broccoli. Maar ook lekkere scharreleieren, banaansjalotten en rode paprika. En daar heb ik me toch een lekker omeletje van gemaakt. Wat je nodig hebt voor 4 personen: 1 banaansjalot …

In mijn krat van afgelopen week zaten heerlijke dingen. Onder andere broccoli scheuten die een wat zwaardere smaak hebben dan gewone broccoli. Maar ook lekkere scharreleieren, banaansjalotten en rode paprika. En daar heb ik me toch een lekker omeletje van gemaakt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
1 banaansjalot of 2 gewone sjalotjes
1 rode paprika
1 bosje broccoli scheuten
2el oestersaus
1tl vissaus
6 eieren
1tl gemberpoeder
1el sojasaus
3el melk
zonnebloemolie

Wat je gaat doen:
Hak de sjalot helemaal fijn. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Snijd de onderkanten van de broccoli scheuten af. 

Verhit wat zonnebloemolie in een hapjespan en bak hierin zachtjes de paprika en sjalot. Na een minuut of 2 voeg je de broccoli scheuten toe en die bak je nog 2 minuten mee. Voeg daarna de oester- en vissaus toe en roer goed door. Zet het vuur lager en de deksel op de pan. Laat dit zachtjes stoven zodat over een minuut of 8 de broccoli zacht is geworden. 

Klop in de tussentijd de eieren los met de gemberpoeder, sojasaus en melk. 

Als de broccoli zacht is, voeg je het eiermengsel toe. Zet het vuur ietsje hoger (tussen middel en zacht in) en wederom de deksel op de pan. Laat het ei nu helemaal garen net zo lang totdat je aan de bovenkant geen vloeibaar ei meer ziet. 

Serveer het ei gewoon zo of op een stuk zuurdesembrood wat net uit de oven komt. 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer