Ondertussen op de redactie van Francesca Kookt #2

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig, …

Hier op de redactie van Francesca Kookt (lees: aan de eettafel bij Francesca thuis) praten we wat af over hetgeen we hebben gegeten, nog gaan koken of willen ontdekken. En wanneer we niet samen op ‘de redactie’ zijn? Dan bespreken we het gewoon via WhatsApp. Deze gesprekken zijn vaak grappig, soms serieus, maar altijd smakelijk. Daarom gaan we vanaf nu eens wat vaker deze gesprekken met jullie delen. Dan kunnen jullie ook gewoon lekker meegenieten van onze culinaire ontdekkingen.

Let op: de kans is aanwezig dat je na het lezen hiervan opeens enorme trek krijgt, direct naar een restaurant rijdt of nieuwe producten gaat aanschaffen. Het goede nieuws is, daar krijg je dan vast geen spijt van.

Francesca: Ik ben eruit, we gaan voortaan alleen nog met pakjes koken!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_1

Dominique: Wat zeg jij nou? En waarom kijkt Tinus zo vies?

Francesca: Haha, GRAPJE natuurlijk.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_2

Dominique: Kijkkkk daar zie ik ‘de echte’ in het midden!

Francesca: Ik heb samen met Tinus (voor de lezers hem nog niet kennen, dat is de beste vriend van Francesca) en de kleuter een roti test gedaan. Conclusie: die van Knorr heeft echt niets met roti te maken, die van AH is te doen, maar de gehaalde roti van Rams uit Zoetermeer wint altijd.

Dominique: Ah dat is goed om te weten. Niet dat ik van plan was die voorverpakte roti te kopen.

Francesca: Correctie: die van mijn schoonmoeder wint natuurlijk. Jij nog iets uit een pakje gegeten de laatste tijd?

Dominique: Nou dat niet, maar ik heb wel de kant en klare ‘chef’ maaltijden uitgeprobeerd die overal ineens als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten.

Francesca: Kijk, dat zijn tests waar we wat aan hebben. Nou wist ik dat toevallig, dus ik heb met je meegedaan!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_20

Dominique: De speksaté van Ron Blaauw (€ 4,25 voor 240 gr) vond ik goed en de gastrosaus (€ 2,45 voor 180gr) was ook niet verkeerd. En heel eerlijk, de kipworstjes (€3,49 voor 300gr) en aardappelpartjes (€1,99 voor 400gr) van Jamie Oliver vond ik niet bijzonder… Snap ook niet zo goed wat er kant en klaar aan is als het vervolgens nog lang in de oven moet. Die aardappelpartjes kan ik zelf wel lekkerder kruiden en dat kost ook geen uren en scheelt me wel een hoop geld, was namelijk behoorlijk aan de prijs.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_15

Francesca: Grappig, ik heb ook Jamie z’n ‘bijna klaar’ gerechten die bij de Jumbo te koop zijn uitgeprobeerd. Een aantal dan. Ik zit het meeste met de prijs, die is echt flink en daarvoor kan ik het met gemak ook zelf maken. De pompoensoep (€ 3,49 voor 500gr) was trouwens wel lekker, maar ik ben net zo snel klaar als ik een zakje met pompoenblokjes koop, ui snipper en daar nog wat specerijen door meng.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_18

Dominique: Precies dat dus.

Francesca: Van Ron Blaauw hebben we de kippendijensate (€ 4,25 voor 240gr) gegeten en die was echt goed. Mals en goed op smaak. De satésaus die je nog los erbij kan kopen (voor veel te veel geld, namelijk €2,95 voor 190gr) kun je wat mij betreft achterwege laten.

Francesca: De gerechten van &Samhoud (verkrijgbaar bij AH) vond ik verrassend. De bloemkool kaassoufflés (€2,79 voor 180gr) zijn echt lekker en de mac & cheese (€ 3,99 voor 450gr) was ook lekker, alhoewel de laatste iets meer op smaak mocht vond ik. Hij heeft ook een goede missie, namelijk meer groenten toevoegen in gerechten.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_16

Dominique: O ja van &Samhoud heb ik de broccoliburger (€2,59 voor 180gr) geprobeerd! Die was mega lekker. Smaakvol en goed van structuur. Wist van tevoren niet wat ik daarvan kon verwachten. Krijg trouwens mijn vriend nog steeds niet aan dit soort dingen, hij vertikt gewoon om het überhaupt te proberen…

Francesca: Oke, dat een chef opeens producten in de supermarkt gaat verkopen wil dus niet zeggen dat het automatisch lekker is. Dat is nu wel duidelijk. En ik ga er ook geen gewoonte van maken om die dingen te kopen, dat moge ook duidelijk zijn 😉 Wel goed dat we dit hebben uitgeprobeerd! En laat een chef wel bij zijn ‘leest’ blijven, het is echt niet nodig om alle supermarkten vol te rammen met hun producten. Ook al is dat commercieel aantrekkelijk voor ze. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Dominique: Dit herinnert me er trouwens aan dat ik wel degelijk uit een pakje heb gekookt, althans mijn vriend heeft het gekookt en ik heb het opgegeten. Dat wil hij dan weer wel. Snap jij het?

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_3

Dominique: Deze hebben we geprobeerd, was nog niet eens echt verkeerd. De smaak was niet bijzonder, maar ook niet vies. En vond het voor de verandering niet eens te zout! Maar goed, ook dit kun je natuurlijk heel makkelijk zelf maken…

Francesca: Haha, dat kwam natuurlijk omdat je wist dat ik die aardige mevrouw van Knorr op bezoek heb gehad! Ik was weer eens uit m’n slof geschoten over Knorr en vooral over marketing. Nou ja, lees zelf maar…

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_20

Francesca: In reactie daarop kreeg ik een mailtje van de brand manager van Knorr, met de vraag of ze koffie mocht komen drinken. Dat vond ik tof dus dat hebben we gedaan. Met als resultaat een heel zinnig inhoudelijk gesprek over de producten, de marketing en zelfs over foodbloggen. Wat ermee gaat gebeuren, geen idee. Maar in gesprek zijn met elkaar en luisteren naar andermans standpunten is al zo zinnig!

Dominique: We zullen het zien…

Francesca: Goed, nu klaar met de pakjes hoor! Wat heb jij voor toffe nieuwe dingen ontdekt de laatste tijd?

Dominique: Nou! Als ik toch nog wel iets over zakjes mag zeggen. Ik ben echt verslaafd aan deze thee.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_4

Dominique: Soort zachte pepermunt smaak, super lekker!

Francesca: Leuk naam, Teapigs! Ik ben alleen nooit zo van de pepermunt in mijn thee. Hebben ze nog meer smaken?

Dominique: Goede vraag. Zo te zien op hun website wel. Ook maar eens die andere theetjes uitproberen dan.

Dominique: Maar wat ik ook heb ontdekt, dat is dan wel geen ding, is een ontbijt/lunchroom in Haarlem. By Lima heet het en daar heb ik nu dus al een aantal zaterdagen achter elkaar geluncht.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_6

Dominique: Oh en soms ging ik ‘s middags ook nog een keer voor een taartje.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_5

Francesca: Haha, je begint al op mij te lijken!

Dominique: Ja, en ik heb niet eens een baby in m’n buik.

Francesca: Ja, het is natuurlijk allemaal Frits z’n schuld dat ik te veel eet 😉

Ik heb ook nog wat leuke restaurantontdekkingen! Ja ja, ik blijf gewoon uit eten gaan met die dikke buik van me.

Dominique: En gelijk heb je!

Francesca: Laatst ontzettend lekker geluncht op zaterdagmiddag bij Hudson Bar & Kitchen (deze is in Zoetermeer).

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_7

Dominique: Ziet er lekker uit, zonnetje scheen ook nog toen zie ik! Dat is nu wel even anders.

Francesca: En ik ben verliefd op The Roast Room in Amsterdam. Wederom geluncht (op mijn verjaardag) en hun kleine bites zijn echt top. Ik moet nog wel een keer terug komen om al dat vlees te proeven, want ik kan natuurlijk niet voor rauw gaan nu… (goed excuus!).

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_8

Dominique: Wauwie dat ziet er ook echt fantastisch uit. Verjaardagwaardig. En goed excuus hoor, mag ik dan mee?

Francesca: Oh ja, je mocht nog een keer mee lunchen!

Dominique: Haha ja dat is waar ook! Maar gelukkig kom ik qua eten niks te kort bij jou.

Francesca: Om nog maar even bij de burgers te blijven, ben ook voor het eerst bij Firma Pickles op de Scheveningse Pier geweest. Manmanman, die burgers zijn echt ZO goed!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_21

Dominique: Dat ziet er ook gewoon uit als een echte burger.

Francesca: En ik vind het ook echt gezellig zitten op de pier. Ze zijn natuurlijk nog druk bezig met renovaties, maar ik hou wel van dat rauwe sfeertje. Toen ik er was werd er ook live jazz muziek gespeeld.

Dominique: Ah nice!

Dominique: Moet wel zeggen dat sinds ik nu m’n eigen huisje heb (samen met mijn vriend) ik ook steeds blijer word van gewoon lekker thuis koken! Maakte laatst nog jouw mosselen met oestersaus en chili.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_11

Dominique: Ik kan je vertellen, die waren heel snel op.

Francesca: Hey, die herken ik! Wat lachen dat je mijn recepten maakt 🙂

Francesca: Wist je trouwens al dat de FoodWeLove box is overgenomen door de mensen van ZTRDG? Dat is best goed nieuws, want die weten wel wat lekker eten is. Je kan er ook je boodschappen bestellen. Ik kreeg een eerste box thuis, zaten echt zalige dingen in. Je bestelt de box vanaf € 23,95 per maand.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_12

Dominique: Nee, dat wist ik nog niet. Maar dat is goed om te weten. Sowieso heel fijn om (lekkere) foodboxen binnen te krijgen en nieuwe dingen te proberen! Ik kreeg laatst deze Olijcke Robbert worst met bijpassend biertje thuis gestuurd. Werd ik heel blij van.

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_13

Francesca: Ohhhh, daar word ik ‘vrolijck’ van!

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_17

Francesca: Ik heb nog een top tip trouwens, ontdekte deze bouillonpoeders bij de Albert Heijn. Zonder troep en de smaak is goed!

Dominique: Ohhh ja, die hadden we laatst gevonden in de supermarkt! Ben blij dat je die hebt uitgeprobeerd, want ik ben al tijden op zoek naar bouillonblokjes/poeder zonder onnodige ingredienten.

Francesca: En over ‘geen troep’ gesproken, het nieuwe boek van Jelmer de Boer heb ik achter elkaar uitgelezen op vakantie

Dominique: Haha cool! Wat moet ik me precies voorstellen bij het boek?

ondertussen_op_de_redactie_van_francesca_kookt_2_14

Francesca: Op z’n Jelmer’s rekent ‘ie af met alle onzinnige hypes die er zijn op het gebied van gezonde voeding en afvallen. En laat ‘ie je inzien dat toch echt jij verantwoordelijk bent voor het aantal calorieën wat je ZELF in je mond stopt. En verder ‘moet je maar even kijken wat je ermee doet’, maar dat zijn zijn woorden. Aanrader om te lezen.

Dominique: Oke tof. Die wil ik wel even van je lenen dan.

Francesca: Maar goed, ik heb honger en ga even zelf iets in m’n mond stoppen. Met suiker denk ik. Volgende keer weer verder?

Dominique: Ook belangrijk. Succes daarmee! Yes, spreek je snel weer.

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer