Oreo brownies met roomkaas frosting

Vandaag is het tijd voor een knaller van een recept! Ik bakte deze Oreo brownies met roomkaas frosting toen mijn oudste kind jarig was in februari. Bij ons is het traditie dat we op de ochtend van verjaardagen ontbijten met taart. En uiteraard heb je dan ook inspraak op de taart die je eet. Jessey wilde heel graag iets met melkchocolade en Oreo’s, dus ik ging met die specifieke opdracht aan de slag. Het werden heerlijk smeuïge Oreo brownies met als topping een roomkaas frosting én nog eens extra Oreo’s. En dat is net zo lekker machtig als dat het eruit ziet. En lekker! De jarige jop zat met een grote glimlach aan zijn verjaardagsontbijt, en ik dus ook. Geniet van dit fijne recept.

Wat je nodig hebt voor circa 12 – 16 vierkante Oreo brownies

  • 200 gr melkchocolade
  • 200 gr boter
  • 3 eieren
  • 200 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl vanille extract
  • 50 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 12 normale Oreo’s
  • 200 gr roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia), op kamertemperatuur
  • 50 gr poedersuiker
  • 1 verpakking mini Oreo’s
  • optioneel: 1 reep Milka melkchocolade met Oreo
  • ook nodig: brownie bakblik van circa 28x18cm (maar een vierkant blik van circa 25×25 cm is ook prima), bakpapier en een (hand)mixer

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten + Oven: 20 – 25 minuten + Garnering: 10 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed je bakblik met bakpapier.
  2. Hak de melkchocolade grof. Smelt de boter samen met de gehakte chocolade in een pannetje tot het een mooie chocoladesaus is en laat afkoelen in een schaal.
  3. Klop de eieren met de (hand)mixer in circa 5 minuten goed schuimig met de basterdsuiker en 1 tl vanille extract. De hoeveelheid zal in volume ongeveer verdubbelen.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder en zout in een kom. Spatel het daarna rustig door het eimengsel samen met de gesmolten chocoladeboter. Het beslag hoeft maar net gemengd te zijn. Niet te lang of hard roeren.
  5. Schep de helft van het browniebeslag in het bakblik en verdeel gelijkmatig. Leg de 12 normale Oreo’s in het beslag en verdeel hier de rest van het beslag over zodat de koekjes afgedekt zijn.
  6. Bak de Oreo brownie 25 – 30 minuten in de oven tot de brownie net gaar is. Laat daarna volledig afkoelen op een rooster. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Tip: Ik vind brownies die nog even in de koelkast zijn geweest altijd veel lekkerder smaken, ze worden er nog smeuïger van.

  1. Roer de roomkaas los en klop ‘m een paar minuten romig met de poedersuiker en 1 tl vanille extract. Verdeel daarna gelijkmatig over de Oreo brownie. Garneer met grof gebroken mini Oreo’s en eventueel grof gehakte Milka melkchocolade met Oreo en snijd daarna in kleine vierkante stukjes. Omdat ze zo machtig zijn kun je er prima 16 stukjes van snijden, maar 12 grotere kan natuurlijk ook.

Tip: Wil je de resterende Oreo brownies invriezen? Dat kan! Vries ze dan per portie in en laat rustig ontdooien voordat je ze gaat eten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Makkelijke recept Oreo brownies. Heerlijke smeuïge Oreo brownies met als topping een roomkaas frosting én nog eens extra Oreo’s er bovenop. En dat is net zo lekker machtig als dat het eruit ziet. En lekker! Snel maken dit makkelijke brownies recept.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Oreo brownies met roomkaas frosting”

  1. Hoi Francesca, ontzettend lekker!! Ik woon met mijn gezin in Texas en kook regelmatig recepten van jou. De kinderen vinden alles lekker. Deze ga ik zeker vaker maken! Groetjes estelle

  2. Tijdens het bereiden vonden mijn dochter en ik de chocoladesaus heel dun (ingrediënten kloppen). En nu na bakken blijkt hij idd niet echt gaar te worden. Wat doen we fout? Moet de saus idd echt chocolademelk dun zijn?

    1. Heb je de eieren lang genoeg geklopt? Dat zorgt voor massa. Het moet zeker geen chocolademelk zijn, dan is er in de bereiding iets fout gegaan. Als de brownies uit de oven komen zijn ze nog wel een beetje klef, dat klopt. Je laat ze afkoelen, daarna gaan ze nog in de koelkast en daarna wordt het zo’n heerlijk fudgy brownie. Dus misschien moet je dat eerst proberen en daarna beoordelen. Ik krijg die vraag wel vaker 😉