5 van 1 stem

Orzosalade met citroen, broccoli en vega kip

25 minuten
Salade
Makkelijk

Zin in een frisse en vegetarische maaltijdsalade om lekker in de avondzon te eten? Dan heb ik vandaag iets heel lekkers voor je in de aanbieding! Ik maakte namelijk een orzosalade met citroen en basilicum en combineerde die met geroosterde broccoli en gebakken vegetarische kipstukjes. In 25 minuten ben je …

Zin in een frisse en vegetarische maaltijdsalade om lekker in de avondzon te eten? Dan heb ik vandaag iets heel lekkers voor je in de aanbieding! Ik maakte namelijk een orzosalade met citroen en basilicum en combineerde die met geroosterde broccoli en gebakken vegetarische kipstukjes. In 25 minuten ben je klaar en het hele gezin kan ervan genieten. Voor de allerkleinsten snijd je alles gewoon wat fijner en dan maak je er hapklare pastasalade van.

Mocht je even niet meer weten wat orzo is. Dit is een gedroogde pastasoort in de vorm van rijstkorrels. Dus je denkt dat je rijst eet, maar het is pasta ;-). De vorm is ideaal voor rijke sauzen en het neemt heel gemakkelijk smaken op. Ideaal als je het dus combineert met citroen en olijfolie in dit geval. In de supermarkt koop ik altijd de Italiaanse riso-variant van De Cecco. Maar de echt orzo koop je het beste in de Turkse supermarkt, daar heet het arpa ÅŸehriye en je kunt het onder andere van het merk Ankara kopen.

Ingrediënten

  • 400 gr broccoli, in roosjes
  • bakolijfolie
  • zout
  • 300 gr orzo
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • olijfolie extra vergine
  • rasp + sap van 1 citroen
  • 10 gr basilicumblaadjes, fijngehakt + extra blaadjes voor garnering
  • zwarte peper
  • 175 gr vegetarische/vegan kipstukjes

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en meng hierop de broccoliroosjes met een scheut bakolijfolie en wat zout. Rooster dit 15 minuten in de oven.
  • Kook de orzo in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet daarna af in een fijnmazig vergiet. Roer af en toe terwijl de orzo kookt.
  • Zet de kookpan weer op het vuur en fruit de knoflook in 2 eetlepels bakolijfolie tot het gaat geuren. Zet het vuur uit en doe de orzo en broccoli in de pan met een scheut olijfolie extra vergine, de citroenrasp, 2 eetlepels citroensap en fijngehakte basilicum. Meng goed en breng verder op smaak met peper en zout. Proef en voeg naar eigen wens nog meer citroensap en/of olijfolie toe.
  • Bak in de tussentijd de vegetarische kipstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng naar wens op smaak met zout en peper. Snijd grotere stukken eventueel wat kleiner.
  • Serveer de orzosalade met de gebakken vegetarische kipstukjes, blaadjes basilicum en eventueel nog wat extra citroenrasp.

Notities

  • Dit recept is voor 4 personen als maaltijdsalade.
  • Serveer je de orzosalade liever met echte kip? Dat kan natuurlijk ook, kies dan voor malse kippendijen of eventueel kipfilet.
  • Bereiding: 25 minuten

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca