Oud & nieuw cocktails

Natuurlijk hebben wij hier de flessen champagne, brut & rosé, al koud staan. Maar oud & nieuw is ook de ideale gelegenheid om eens heerlijke cocktails te maken! Ik heb mijn 4 favorieten voor jullie op een rijtje gezet. Maak er een heerlijke avond van, geniet met je dierbaren en …

Natuurlijk hebben wij hier de flessen champagne, brut & rosé, al koud staan. Maar oud & nieuw is ook de ideale gelegenheid om eens heerlijke cocktails te maken! Ik heb mijn 4 favorieten voor jullie op een rijtje gezet. Maak er een heerlijke avond van, geniet met je dierbaren en proost met een van deze oud & nieuw cocktails. Ik wens jullie allemaal een geweldig nieuw jaar toe!

Champagne Cranberry Sparkler

Oud en nieuw cocktails_3

Een prachtige cocktail van 40aprons. Gebruik per cocktail 1 deel cranberry siroop (kun je ook zelf maken door cranberrysap in te koken met suiker), 1 deel vlierbloesemsiroop en 4 delen champagne of prosecco. Garneer me een stokje met gesuikerde cranberry’s. Rijg ze eerst aan stokje, bestuif met water en rol daarna losjes door de suiker.

New Year’s Eve Kiss

Oud en nieuw cocktails_4

Nooit gedacht dat je met Canei zulke lekkere cocktails kunt maken. Nou was ik nooit zo’n fan van Canei, maar in the mix is het heel verrassend. Dat heb ik zelf aan den lijve mogen ondervinden toen ik in de jury zat van de Canei cocktailwedstrijd. Deze New Year’s Eve Kiss is ook heerlijk. Wat je nodig hebt:

– 25 ml gepureerde aardbeien (mag ook uit diepvries)
– 10 gram gecrushte (bevroren) bosvruchten
– 20 ml limoensap
– 45 ml wodka
– 100 ml Canei White Frizzante
– garnering: munt, frambozen, crushed ijs

Meng de aardbeien en bosvruchten met het limoensap en de wodka in een shaker en mix. Vul een flink bolglas met crushed ijs en schenk daar de mix in, top af met de frizzante en garneer met munt en frambozen.

Virgin Bubbels

Oud en nieuw cocktails_2

Co-blogger Wendy publiceerde laatst een artikel over alcoholvrije cocktails voor een feestje op haar blog met hele toffe ideeën. En gelijk heeft ze, want we drinken natuurlijk niet allemaal alcohol. Het volledige artikel lees je hier. Mijn favoriet uit de lijst is de ‘Virgin Bubbels’. Ze mixt hiervoor de citroenwater met bubbels van Bar-Le-Duc (die ik zelf ook vrijwel dagelijks drink, sterker nog Wendy is het door mij gaan drinken) met een beetje bosbessensiroop. Schenk dit in een champagneglas en garneer met een paar blauwe bessen of frambozen, een blaadje munt en een schijfje citroen.

Raspberry Champagne Cocktail

Oud en nieuw cocktails_1

Klassiek, maar blijft heerlijk. De combinatie van champagne en frambozen. Pureer wat frambozen en meng deze met champagne in een champagneglas. Nog lekkerder als je er ook nog een mini scheutje vlierbloesemsiroop door mengt. Inspiratie met dank aan Westin St. Francis.

Cheers op het nieuwe jaar!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)