Ovenschotel met kabeljauw en groene asperges

Deze ovenschotel met kabeljauw is niet zomaar een recept, het is namelijk een van de nieuwe recepten die te vinden is in de Eetkalender 2017. Na hard werken heeft Francesca het weer voor elkaar gebokst om de kalender vol te stoppen met onwijs veel lekker gerechten in gebalanceerde weekmenu’s. En daarom ben ik …

Deze ovenschotel met kabeljauw is niet zomaar een recept, het is namelijk een van de nieuwe recepten die te vinden is in de Eetkalender 2017. Na hard werken heeft Francesca het weer voor elkaar gebokst om de kalender vol te stoppen met onwijs veel lekker gerechten in gebalanceerde weekmenu’s. En daarom ben ik best wel trots op haar!

Uiteraard heb ik haar zelf waar nodig ondersteund, zo maakte ik meerdere recepten voor de fotografie. Zoals deze ovenschotel en die vond ik toch een partij lekker. Daarom leek het mij leuk om dit recept met iedereen te delen, zo krijgen jullie een idee van wat voor lekkers er allemaal in de nieuwe eetkalender te vinden is. Laat het jullie smaken 🙂

Wat je nodig hebt voor 4 personen:

800 gr groene asperges, onderkanten verwijderd
olijfolie
zeezout
100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
4 el paneermeel of panko (Japans broodkruim)
witte peper
4 kabeljauwfilets van 200 gr

ovenschotel-kabeljauw-groene-asperges-parmezaanse-kaas-2

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de groene asperges over een ovenschaal en bestrooi met een scheut olijfolie en snuf zout. Meng door elkaar met je handen en bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas. Rooster 10 minuten in de oven.

2. Maak in de tussentijd een mengsel van paneermeel, zout, peper en 2 el Parmezaanse kaas. Haal de schaal uit de oven en leg de kabeljauwfilets op de groene asperges. Verdeel het paneermengsel over de filets en zet de schaal voor 10 – 12 minuten terug in de oven.

3. Serveer met een salade of bijgerecht met aardappel. Bijvoorbeeld aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer