Pasta met artisjok, doperwten en room

Dit is nou typisch zo’n pastagerecht wat je kunt maken met de inhoud van je voorraadkast- en vriezer. Natuurlijk kun je ook aan de slag met verse artisjokken en doperwten, maar dan ben je iets langer bezig. Het is maar net waar je voor kiest, ik ging voor de snelle …

Dit is nou typisch zo’n pastagerecht wat je kunt maken met de inhoud van je voorraadkast- en vriezer. Natuurlijk kun je ook aan de slag met verse artisjokken en doperwten, maar dan ben je iets langer bezig. Het is maar net waar je voor kiest, ik ging voor de snelle versie.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze (ik koos voor spaghetti, maar deze saus smaakt ook heerlijk bij penne)
  • zout
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 300 gr artisjokharten uit pot, uitgelekt
  • 300 gr doperwten (vriezer of vers)
  • 150 ml room
  • 1 citroen, schoongeboend
  • zout
  • zwarte peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water met een snuf zout. Giet daarna af, maar bewaar een klein kopje van het kookwater.

2. Snipper de ui. Zet een hapjespan op het vuur en fruit de ui een paar minuten in 1 el olijfolie. Voeg de artisjokharten en doperwten toe en roer door. Schenk de room erbij en laat een paar minuten pruttelen op laag vuur. Rasp de helft van de citroenschil erboven en breng de saus op smaak met peper en zout.

3. Schep de pasta terug in de kookpan en schep daar de saus door. Voeg eventueel nog een scheutje van het kookwater toe als de saus nog smeuïger mag. Proef en voeg eventueel nog extra citroenrasp of zwarte peper toe.

4. Serveer in diepe borden met de Parmezaanse kaas.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)