Pasta met artisjok, doperwten en room

Dit is nou typisch zo’n pastagerecht wat je kunt maken met de inhoud van je voorraadkast- en vriezer. Natuurlijk kun je ook aan de slag met verse artisjokken en doperwten, maar dan ben je iets langer bezig. Het is maar net waar je voor kiest, ik ging voor de snelle versie.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr pasta naar keuze (ik koos voor spaghetti, maar deze saus smaakt ook heerlijk bij penne)
  • zout
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 300 gr artisjokharten uit pot, uitgelekt
  • 300 gr doperwten (vriezer of vers)
  • 150 ml room
  • 1 citroen, schoongeboend
  • zout
  • zwarte peper
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

1. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking in ruim kokend water met een snuf zout. Giet daarna af, maar bewaar een klein kopje van het kookwater.

2. Snipper de ui. Zet een hapjespan op het vuur en fruit de ui een paar minuten in 1 el olijfolie. Voeg de artisjokharten en doperwten toe en roer door. Schenk de room erbij en laat een paar minuten pruttelen op laag vuur. Rasp de helft van de citroenschil erboven en breng de saus op smaak met peper en zout.

3. Schep de pasta terug in de kookpan en schep daar de saus door. Voeg eventueel nog een scheutje van het kookwater toe als de saus nog smeuïger mag. Proef en voeg eventueel nog extra citroenrasp of zwarte peper toe.

4. Serveer in diepe borden met de Parmezaanse kaas.

Geniet van deze pasta en laat me weten wat je ervan vond door een reactie hieronder achter te laten. Ik vind het altijd fijn om jullie feedback te lezen!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pasta met artisjok, doperwten en room”

  1. Dit gerecht heb ik gisteren gemaakt en wat is dit lekker! Ik heb wel kleine aanpassingen gedaan: in plaats van “gewone” pasta heb ik ravioli gebruikt, en omdat ik wat meer groente wilde heb ik er nog geroosterde broccoli (uit de oven) bij gemaakt. Zo heerlijk, die groenten met de frisse citroen. Toprecept!

    1. ik heb deze ook gemaakt. had nog een teentje knoflook en spekblokjes toegevoegd. was een heerlijk gerecht. de citroen er door was inderdaad een goeie. proefde heerlijk verfrissend. met gewone spagetti. zeker een aanrader.