Pasta met garnalen, rivierkreeftjes en zeekraal

Dit is een heerlijk gerecht voor doordeweeks. Lekker licht, zo klaar en zit helemaal vol met goede ingredienten. Zoals onder andere de zilt smakende zeekraal. Het is een van de grote favorieten bij ons thuis en wordt regelmatig gegeten, de kleine jongen van bijna 2 vind het ook heerlijk. Vooral …

Dit is een heerlijk gerecht voor doordeweeks. Lekker licht, zo klaar en zit helemaal vol met goede ingredienten. Zoals onder andere de zilt smakende zeekraal.

Het is een van de grote favorieten bij ons thuis en wordt regelmatig gegeten, de kleine jongen van bijna 2 vind het ook heerlijk. Vooral de zeekraal! Dat komt waarschijnlijk door de zoutige smaak ervan, dat is natuurlijk een klein feestje voor een jochie die normaal niet zoveel zout gewend is.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
1 banaansjalot (of 2 gewone sjalot)
200gr zeekraal (te vinden bij de visboer, groenteboer en ook bij de AH)
100gr roze garnalen
100gr rivierkreeftjes
4 roma tomaten
pasta naar eigen keuze (bijvoorbeeld spaghetti, tagliatelle of gevulde pastasoorten als tortellini of ravioli)
olijfolie om in te bakken
zeezout
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Was de zeekraal in een vergiet en haal eventuele verkleurde/bruine zeekraal of takjes eruit. Laat goed uitlekken. Hak de banaansjalot helemaal fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Kook de pasta naar aanwijzing op de verpakking met een scheutje olijfolie en een beetje zout. Laat de pasta uitlekken en bewaar totdat je met de saus klaar bent. 

Terwijl de pasta kookt, maak je de saus. Verhit hiervoor wat olijfolie in een pan met antiaanbak laag die groot genoeg is om straks ook de pasta aan toe te voegen.

Fruit de banaansjalot zachtjes in de oven totdat deze zacht is en licht bruin wordt. Voeg daarna de zeekraal toe en bak deze 2 minuten op middelhoog vuur mee. Daarna voeg je de garnalen en rivierkreeftjes toe en die bak je ook nog 1-2 minuten mee. Als laatste komen de tomaten erbij. Dit zorgt ervoor dat het gerecht gaat stoven. Laat het op laag vuur maximaal 5 minuten stoven. Proef de saus en bepaal of er nog zout aan toegevoegd moet worden. Waarschijnlijk niet omdat de zeekraal al van zichzelf vrij zout is. Voeg wel wat peper toe. 

Schep de pasta door de saus en serveer. Je kunt er eventueel ook nog wat gehakte platte peterselie over strooien. Lekker met een lichte groene salade.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)