Penne met tonijn en doperwten

Van die dagen dat je echt geen zin hebt om boodschappen te doen, zo’n dag had ik vorige week. Ik had ook geen zin om het huis uit te gaan, zo ernstig was het met me gesteld. Maar gelukkig zijn er dan altijd nog de goedgevulde voorraadkast en vriezer, daar valt altijd wel iets in te vinden wat ons de avond doorhelpt. Zo ook vorige week, want ik maakte een heerlijk simpele penne met tonijn en doperwten. Die zo verdraaid lekker was dat deze een plekje op de blog verdient.

Penne met tonijn en doperwten_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 400gr penne
– 1 ui
– 2el olijfolie
– zeezout
– 1 blik gepelde tomaten
– 6 ansjovisfilets
– 160gr tonijn uit blik
– 200gr doperwten (vers of uit de vriezer)
– peper

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Kook de penne al dente in ruim kokend water met zout. Kijk voor de exacte kooktijd op de verpakking. Giet daarna af in een vergiet.

Hak de ui fijn en verhit de olie in de pan waar je net de pasta in hebt gekookt. Fruit hierin de ui met een snuf zeezout. Na een paar minuten giet je de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij. Ik gebruikte trouwens maar 1 blik en dan krijg je een lichte saus. Gebruik gerust een extra blik als je meer saus wilt.

Snijd vervolgens de ansjovisfilets in kleine stukjes en roer die door de tomatensaus. Zet het vuur wat lager en laat de saus een minuut of 5 pruttelen totdat de tomaat zacht is. Schep daarna de tonijn en doperwten erdoor en laat nog 5 minuten pruttelen. Pak je gekookte penne erbij en schep deze door de saus. Goed mengen, nog even doorwarmen en daarna gelijk serveren met nog wat zwarte peper erover.

Penne met tonijn en doperwten_3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Penne met tonijn en doperwten”

  1. Vandaag gemaakt, had alles (standaard al) in huis en omdat er nog een paar kastanjechampignons op moesten, die er ook maar door gedaan. Was lekker en makkelijk en voor herhaling vatbaar.