Peper ketjap

Er zijn een aantal dingen die ik altijd in huis heb. Een daarvan is zelfgemaakte peper ketjap in een glazen potje. Die gaat door de saoto, bami, nasi en soms ook gewoon door een simpel groente- of kippensoepje. Vroeger was ik nog wat ruw in de bereidingswijze. Toen gooide ik …

Er zijn een aantal dingen die ik altijd in huis heb. Een daarvan is zelfgemaakte peper ketjap in een glazen potje. Die gaat door de saoto, bami, nasi en soms ook gewoon door een simpel groente- of kippensoepje. Vroeger was ik nog wat ruw in de bereidingswijze. Toen gooide ik gewoon wat pepers en knoflook in een pannetje, pureerde dat en schonk er ketjap bij. Inmiddels weet ik dat de peper ketjap wat meer liefde en aandacht nodig heeft. Het recept zoals ik ‘m nu heb gemaakt is voor mij ultiem. Zie het als inspiratie en maak er je eigen variant van met meer of minder peper.

Wat je nodig hebt voor een flinke pot vol

Ik gebruik voor dit recept rawit pepers, omdat ik deze heerlijk vind van smaak voor in de peper ketjap. Je kunt ze ook mixen met adjoema of madame jeanette voor nog meer pit. De echte peperliefhebbers weten daar vast zelf wel raad mee!

– 500ml zoute ketjap (ketjap asin)
– ongeveer 12 rawit pepers
– 4 teentjes knoflook
– 1cm laos, geschild
– 2tl rietsuiker

Peper_ketjap_2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten

Zorg dat je vooraf een glazen pot hebt gesteriliseerd waar 500ml in past. Zet deze klaar.

Schenk de ketjap in een pannetje en verwarm dit op laag vuur. Laat het 10 minuten heel zachtjes pruttelen. In de tussentijd hak je de pepers, knoflook en laos grof. Doe dit in een vijzel en stamp helemaal fijn met de rietsuiker. Daarna roer je dit door de ketjap heen. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout of suiker naar gelang je eigen smaak. In plaats van suiker kun je trouwens ook ketjap manis gebruiken.

Schenk de peper ketjap in de glazen pot en laat afkoelen. Je kunt de pot goed afgesloten zeker 6 maanden bewaren in de koelkast.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)