Pita’s met geroosterde pompoen, bonen en avocado

We beginnen 2018 gelijk met een heerlijk recept. Deze pita’s met geroosterde pompoen, bonen en avocado zijn namelijk om te smullen! Daarnaast zijn ze heel voedzaam, wat natuurlijk mooi meegenomen is in deze maand waarin we weer wat bewuster gaan eten. Je kunt het een goed voornemen noemen, maar eigenlijk zijn we na een maand vol feestdagen gewoon weer toe aan meer ‘normaal’ eten. Jullie ook?

Meer van dit soort recepten vind je ook in onze Eetkalender! Misschien heb je ‘m al binnen en kun je nu lekker beginnen met koken, zo niet bestel hier dan snel een van de laatste Eetkalenders die we nog op voorraad hebben.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 flinke flespompoen, gehalveerd en pitten verwijderd
  • olijfolie
  • 1 tl komijn
  • 1,5 tl chilipoeder
  • zout
  • 6 grote pitabroodjes
  • 2 blikjes gemengde bonen, gewassen en uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 3 avocado’s in plakjes
  • verse koriander, gehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een rooster met bakpapier.

  2. Besprenkel de pompoenstukken met olijfolie en bak met de schil naar onderen in zo’n 40-50 minuten gaar in de oven. Als je er met een vork in kunt prikken, is het gaar.

  3. Schep de pompoen uit de schil en meng in een kom met komijn, chilipoeder en zout naar smaak.

  4. Bak de pitabroodjes in de oven voor 10 minuutjes tot ze goudbruin zijn.

  5. Meng de bonen met limoensap, wat olijfolie en zout.

  6. Smeer op iedere pita een goede laag pompoen, gevolgd door de bonen en bovenop de avocado.

  7. Garneer met fijngehakte koriander en eventueel nog wat gepofte pompoenzaden.

Tip: ook lekker met wat gekruid gehakt erbij!

Ons eerste recept voor 2018 en gelijk een hele lekkere, al zeg ik het zelf. Laten jullie me weten hoe het gesmaakt heeft?

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pita’s met geroosterde pompoen, bonen en avocado”

  1. Vorig jaar heel veel plezier gehad van de eetkalender. Ik had mezelf uitgedaagd elke week één recept te maken en dit is ongeveer gelukt (vakanties uitgezonderd). Uiteindelijk heb ik er 21 recepten aan overgehouden die ik in mijn repertoire houd. Favoriet? De broodjes falafel en de burritos met kip en mango.
    De kalender van 2018 hangt hier ook al op en ik heb alweer twee gerechten gemaakt. Superleuk om zo nieuwe ingrediënten en recepten te ontdekken!

    1. Hi Karen, wat leuk om je reactie te lezen en dat je zo geniet van de kalender! Heel veel plezier met de nieuwe editie en ik ben benieuwd welke recepten er in 2018 favoriet worden 🙂