Plaattaart met gehakt en pompoen

Er zijn dagen dat je niet zoveel tijd en zin hebt om in de keuken te staan. In die fase zit ik op dit moment. Afgelopen maandag hebben we tot diep in de nacht gewerkt om de Eetkalender af te maken en aan te leveren bij de drukker. En nu ben ik een beetje leeg. Dat duurt bij mij meestal een paar dagen en dan is alles weer in orde. En tot die tijd zit ik in mijn joggingbroek een beetje bij te komen van de drukte om weer op te laden voor de volgende drukte. Want Sint en Kerst komen eraan en ik heb veel inspiratie voor jullie klaar staan om uit te werken. Dat wordt een feestje!

Maar vandaag een simpel recept dat ontzettend lekker is uitgepakt. Een plaattaart met gehakt en pompoen. Voor de taart heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Ik gebruik bijna niet anders meer als het om bladerdeeg gaat. Het is ontzettend makkelijk in gebruik en gaat altijd goed in de oven. Met wat gehakt en blokjes pompoen uit de koeling maak je binnen no-time deze heerlijke herfsttaart.

Wat je nodig hebt voor 1 taart

– 1 rode ui, in halve ringen
– olijfolie
– 250gr gehakt
– 1tl (gerookt) paprikapoeder
– 400gr pompoenblokjes
– peper
– zout
– 1 rol koelvers bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
– 50gr roomkaas naturel
– 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
– optioneel: feta

plaattaart-met-gehakt-en-pompoen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 20 minuten

Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het gehakt toe met het (gerookt) paprikapoeder en rul gaar. Roer de blokjes pompoen erdoor en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep over in een vergiet en laat 10 minuten het vocht eruit lekken.

Haal het bladerdeeg uit de koeling en verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat en prik wat gaatjes erin met een vork. Bestrijk, m.u.v. de randjes, met de roomkaas. Schep hier het gehakt-pompoenmengsel over en bestrooi met blaadjes tijm.

Bak de plaattaart in 20-25 minuten gaar en krokant in de oven. Strooi er eventueel wat feta over en serveer met een simpele salade.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Plaattaart met gehakt en pompoen”

 1. Hoi hoi,
  Vanavond plaattaart gegeten met pompoen heerlijk, maar bodem met koopmans taartbladerdeeg,
  Was niet zo,n succes, Ik ben op zoek gegaan naar tante Fanny bladerdeeeg niet te vinden in de Jumbo of Hoogvliet in Zoetermeer… Ook niet in xl AH…..
  Welke bodum zou ik nog verder kunnen gebruiken?
  Lieve gr Anneke

  1. Hey Anneke, tja, dat is vast een zompige bodem geworden ben ik bang?
   Ik koop het Tante Fanny bladerdeeg altijd bij de Jumbo in Meerzicht, het ligt daar in de koeling (niet in de diepvries). Naar welke Jumbo ga jij? Je kan het trouwens wel bij de Jumbo vragen. Als ze het niet in jouw vestiging in het assortiment hebben dan kopen ze dat in als je het vraagt. Tip: ik koop er vaak meerdere tegelijk en degene die ik niet nodig heb, vries ik gelijk in. Zo heb ik altijd een voorraadje! Met ander koelvers bladerdeeg heb ik geen ervaring, maar je kunt het wel uitproberen. Dan zou ik geen diepvries, maar koelvers bladerdeeg gebruiken.

 2. Dank je wel voor de snelle reaktie, ik ga gelijk weer op zoek want ik heb bij de diepvries gekeken niet bij de koeling……
  De bodem met koopmans was keihard geworden bijna niet doorheen te komen!
  De taart gaat in de herhaling met koelvers deeg bedankt nogmaals!
  Lieve gr Anneke

 3. Wat een top idee! Bedankt! Lekker en snel gerecht lijkt me. Ik ga ook even in mijn supermarkt kijken welk bladerdeeg ze daar in de koeling hebben…

 4. Gemaakt en Genoten!! Ik heb er nog een teentje knoflook doorheen gedaan en had nog klein restje zachte geitenkaas met knoflook liggen. Deze heb ik er klein gesneden en er overheen gestrooid voor de taart de oven in ging. Ik heb de goede bladerdeeg gebruikt en deze bleef lekker krokant. Hhhhhmmmmm

 5. Ooit kreeg ik van iemand een bakje met pompoensoep die ik moest proeven… brr dat was geen succes 🙁 Sindsdien heb ik nooit meer pompoen gegeten. Nu lees ik jouw recept en twijfel ik, proberen?

 6. Hoe bereid ik dit het beste vooraf? Wanneer ik het bv in de ochtend maak. Dan wel in zijn geheel afbakken en dan in de avond opwarmen?? Is de dan nog wel lekker krokant/geen zompige pompoen?

  Overigens voor wie zoekt: bij de AH ook een rol bladerdeeg in het koelvak. Eigen merk.

  1. Vooraf maken is geen goed idee, want dan wordt het inderdaad zompig. Je kunt het gehakt en de pompoen ’s ochtends bakken. En dan s’ avonds wel gewoon nog afbakken in de oven. Dit is geen gerecht wat je weer opnieuw opwarmt.

 7. Bij toeval tegen dit recept uit 2015 aangelopen en vandaag gemaakt. Wat heerlijk!!! Echt ontzettend van genoten, deze gaan we vaker maken!

Reacties zijn gesloten.