Plaattaart met gehakt en pompoen

Er zijn dagen dat je niet zoveel tijd en zin hebt om in de keuken te staan. In die fase zit ik op dit moment. Afgelopen maandag hebben we tot diep in de nacht gewerkt om de Eetkalender af te maken en aan te leveren bij de drukker. En nu …

Er zijn dagen dat je niet zoveel tijd en zin hebt om in de keuken te staan. In die fase zit ik op dit moment. Afgelopen maandag hebben we tot diep in de nacht gewerkt om de Eetkalender af te maken en aan te leveren bij de drukker. En nu ben ik een beetje leeg. Dat duurt bij mij meestal een paar dagen en dan is alles weer in orde. En tot die tijd zit ik in mijn joggingbroek een beetje bij te komen van de drukte om weer op te laden voor de volgende drukte. Want Sint en Kerst komen eraan en ik heb veel inspiratie voor jullie klaar staan om uit te werken. Dat wordt een feestje!

Maar vandaag een simpel recept dat ontzettend lekker is uitgepakt. Een plaattaart met gehakt en pompoen. Voor de taart heb ik het koelverse bladerdeeg van Tante Fanny gebruikt. Ik gebruik bijna niet anders meer als het om bladerdeeg gaat. Het is ontzettend makkelijk in gebruik en gaat altijd goed in de oven. Met wat gehakt en blokjes pompoen uit de koeling maak je binnen no-time deze heerlijke herfsttaart.

Wat je nodig hebt voor 1 taart

– 1 rode ui, in halve ringen
– olijfolie
– 250gr gehakt
– 1tl (gerookt) paprikapoeder
– 400gr pompoenblokjes
– peper
– zout
– 1 rol koelvers bladerdeeg (bijvoorbeeld van Tante Fanny)
– 50gr roomkaas naturel
– 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
– optioneel: feta

plaattaart-met-gehakt-en-pompoen-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten / Oventijd: 20 minuten

Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 1 eetlepel olijfolie. Voeg het gehakt toe met het (gerookt) paprikapoeder en rul gaar. Roer de blokjes pompoen erdoor en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep over in een vergiet en laat 10 minuten het vocht eruit lekken.

Haal het bladerdeeg uit de koeling en verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een bakplaat en prik wat gaatjes erin met een vork. Bestrijk, m.u.v. de randjes, met de roomkaas. Schep hier het gehakt-pompoenmengsel over en bestrooi met blaadjes tijm.

Bak de plaattaart in 20-25 minuten gaar en krokant in de oven. Strooi er eventueel wat feta over en serveer met een simpele salade.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)