Pompoen met geitenkaas, honing en nootjes

De afgelopen weken heb ik al meerdere keren pompoen gegeten, daar is het tenslotte ook herfst voor. In varianten als  pompoensoep, geroosterde pompoen tot aan spaghetti met pompoensaus heb ik al van deze heerlijke groente genoten. Gisteren had ik nog wat pompoen over van de pompoensoep van het weekend, dus ik …

De afgelopen weken heb ik al meerdere keren pompoen gegeten, daar is het tenslotte ook herfst voor. In varianten als  pompoensoep, geroosterde pompoen tot aan spaghetti met pompoensaus heb ik al van deze heerlijke groente genoten.

Gisteren had ik nog wat pompoen over van de pompoensoep van het weekend, dus ik besloot er eens wat anders mee te maken. Ik combineerde gebakken pompoen met geitenkaas, knoflook, gember wat nootjes en honing. Helemaal niet ingewikkeld, maar wel super lekker. Als bijgerecht bij een stukje vlees of voeg er wat salade aan toe en je hebt een voedzame maaltijdsalade.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als bijgerecht:

  • 300 gr pompoen
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 50gr gemengde nootjes
  • 1 el honing
  • 1 teentje geperste knoflook
  • halve centimeter geraspte gember
  • 50gr zachte geitenkaas

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 minuten

1, Snijd de pompoen in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan of in een wok en bak hierin de pompoenblokjes met wat peper en zout in ongeveer 10-15 minuten tot ze beetgaar zijn.

2. Rooster ondertussen de nootjes in een andere droge koekenpan even kort tot ze beginnen te bruinen. Zet daarna even apart.

3. Voeg de nootjes, honing, knoflook en gember toe aan de pompoenblokjes en bak nog even kort mee zodat alles warm is. Serveer direct en strooi er op de borden wat geitenkaas overheen, Lekker om te combineren met een stukje vlees en wat salade.

Dit is een van mijn vele variaties met pompoen. Toch wel een van mijn favoriete groente, zeker in de herfst. Geniet van deze pompoen met geitenkaas, nootjes en honing!

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)