Review Bridges Amsterdam

Soms heb je mazzel in het leven. Zo reserveerde ik tijdens de laatste Dining with the Stars een tafel voor 2 bij Bridges in Amsterdam. En vlak voordat we daar gingen lunchen kregen ze een Michelinster. En dan heb je mazzel, in ieder geval in mijn belevingswereld. Bridges is gevestigd …

Soms heb je mazzel in het leven. Zo reserveerde ik tijdens de laatste Dining with the Stars een tafel voor 2 bij Bridges in Amsterdam. En vlak voordat we daar gingen lunchen kregen ze een Michelinster. En dan heb je mazzel, in ieder geval in mijn belevingswereld.

Review Bridges Amsterdam_interieur2

Bridges is gevestigd in het majestueuze The Grand op de Oudezijds Voorburgwal in Amsterdam. Het is geen pretje om hier met je auto te komen, maar gelukkig bestaat er zoiets als valet parking. En daar maak ik met mijn 15 jaar oude Ford graag gebruik van na 30 minuten rondrijden terwijl de regen met bakken uit de hemel komt. De ontvangst was bijzonder hartelijk en mijn tafeldame wachtte al geduldig op mij aan tafel. Ik moet zeggen dat mijn vriendinnen goed zijn opgevoed, want ze had het hapje op tafel nog niet aangeraakt. Zodat ik er nog even een foto van kon maken, helemaal top.

Review Bridges Amsterdam_2

De invloed van Ron Blaauw

Achter Bridges staat de toevoeging ‘inspired by Ron Blaauw’. Ik moest eens even opzoeken wat dit nou exact inhield. Want aangezien ik onlangs nog ben wezen lunchen in Ron’s Gastrobar was ik er heilig van overtuigd dat hij toch echt maar 1 restaurant heeft. De site van Bridges bracht helderheid. Vanuit zijn filosofie om Amsterdam culinair hoger op de kaart te krijgen is hij, naast zijn eigen restaurant, een culinaire samenwerking aangegaan met Bridges. De komende 5 jaar zal hij nauw betrokken zijn bij het samenstellen van de menukaarten en het cross trainen van de keukenbrigade en bediening. En uiteraard hoort gastkoken daar ook bij. Aha, zo raakt een restaurant dus ‘inspired by Ron Blaauw’. En aangezien ik culinair van Ron hou, vind ik het een geweldige samenwerking. Samen met chef de cuisine Joris Bijdendijk koken zij nu samen de sterren van de hemel.

Bridges, ook ‘inspired by the sea’

Bij Bridges draait het om vis. Zo vertelt mijn tafelgenote dat zij nog wel eens alleen voor de ocean platter speciaal naar Bridges komt. De keuken is Frans-internationaal geïnspireerd en slaat een brug tussen beide culinaire tradities: Hollandse verse vis, bereid met een Franse twist. Daarbij wordt altijd gezocht naar lekkere lokale streekgebonden producten en smaken uit de rest van de wereld. Het lekkerste van de aarde én het beste uit de zee. Ik moet dus nog maar een keer terugkomen samen met The Mr., om ons onder te dompelen in de oceaan.

Meesterlijke lunch

Zoals gezegd, ik had een Dining with the Stars lunch gereserveerd. Met mijn uit de hand gelopen hobby is dat een welkom concept. Voor een schappelijk bedrag kun je lunchen en dineren bij de beste restaurants van Nederland. En daar maak ik dan ook gretig gebruik van.

Bij Bridges hadden ze een fantastisch lunchmenu samengesteld. Bij ieder gerecht had ik een lichte smaakexplosie, mijn smaakpapillen werden tot het uiterste gechallenged en dat maakte het tot een fabuleuze lunch. Laat me je visueel meevoeren door het menu…

Review Bridges Amsterdam_3
Geroosterde langoustine met foreleitjes, currycrème en gepofte wilde quinoa
Review Bridges Amsterdam_4
Zacht gegaarde scheermessen in kokosbisque met crosnes en zeesla met sesam
Review Bridges Amsterdam_5
Gestoomde beekforel met cantharellen en ‘pickles’ van groene vlier en beurre rouge
Review Bridges Amsterdam_6
Rijstebrij met advocaat, gedroogde abrikoos en citrusmelange

Francesca’s eindoordeel

Bridges is genieten op alle fronten. De prachtige locatie, de hartelijke bediening en de fantastische gerechten waar zelfs niet-visliefhebbers voor uit hun bed zouden komen. Wat mij ook bijzonder aansprak was de no nonsense sfeer, heel ontspannen en bijna on-Amsterdams. Binnenkort maar weer eens op bezoek met The Mr. voor nog meer vis verwennerij. Want het is zo goed, ze zouden er eigenlijk een ster voor moeten krijgen. Oh wacht, die hebben ze al 😉

Trouwens, weet je wie helemaal mijn dag maakte? De conciërge! Hij reed mijn auto weer voor en complimenteerde me met diezelfde 15-jaar oude Ford rammelbak. Hij had er vroeger zelf ook eentje gehad en ze waren ‘niet kapot te krijgen’. Ik heb nog tien minuten glimlachend achter het stuur gezeten.

Bridges, inspired bij Ron Blaauw
Oudezijds Voorburgwal 197
1012 EX Amsterdam
Tel: +31 (0) 20 555 3 560
E-mail: info@bridgesrestaurant.nl

Bron interieurfoto’s: Bridges/Iens.nl

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)