Restaurant review: Ristorante Fratelli in Leiden

Onlangs was er weer de Restaurant Week en als food lovers maken wij daar graag gebruik van. Een super moment om weer eens nieuwe restaurants te leren kennen. Deze keer besloot ik om een lunch te reserveren en we namen onze kleine jongen ook mee. Onze ontdekkingsreis bracht ons op …

Onlangs was er weer de Restaurant Week en als food lovers maken wij daar graag gebruik van. Een super moment om weer eens nieuwe restaurants te leren kennen. Deze keer besloot ik om een lunch te reserveren en we namen onze kleine jongen ook mee. Onze ontdekkingsreis bracht ons op een koude zondagmiddag naar Leiden, waar Ristorante Fratelli ons een 4-gangen menu ging voorschotelen. 

In het mooie Leiden zit Fratelli middenin het centrum. Het is even zoeken naar een parkeerplek, maar zodra je door de grote deur het historische pand binnen komt is die zoektocht gelijk vergeten. Het interieur is licht, warm en heeft bijzondere details in de lampenkappen en schilderijen. 

Onze gastheer van de middag was een bijzonder vriendelijke Italiaan. Nou spreek ik wel een paar woorden Italiaans, dus voor mij is dat gelijk een goede reden om weer even mijn culinaire talenkennis bij te spijkeren. We werden op alle fronten in de watten gelegd en ik moet bekennen dat je dat niet heel vaak meer meemaakt. Dus chapeau!

Het menu was samengesteld met vis-, vlees- en vegetarische gerechten waar we een keuze uit hadden bij iedere gang. Zo startte ik met een overheerlijke melanzane parmigiano en the Mr. met gamba’s. 

Als tussengerecht kregen we een spaghetti met vongole en inktvis en een risotto met funghi. 

Mijn hoofdgerecht was een heerlijk stukje heilbot met groenten, olijven en een saus van tomaten. En the Mr. genoot van een stukje ossenhaas met rode wijnsaus. 

Het dessert was een cheesecake bakje met verse vruchten. Een heel groot succes bij onze kleine jongen 😉 

Aan het einde van de lunch heb ik nog een blik geworpen op hun menukaart. Een niet al te grote kaart waar veel authentieke Italiaanse gerechten op staan. Oftewel, simpel maar heel lekker. Zoals Italiaans eten hoort te zijn. 

Fratelli heeft glansrijk onze test doorstaan. Fijne sfeer, fantastische bediening en heel goed eten. Dat willen we iedere week wel op een zondagmiddag!

Ristorante Fratelli
Lange Mare 112
2312 GV Leiden
071 513 02 69
Geopend voor lunch en diner van maandag t/m zondag

En wil je ook eens genieten van een nieuwe ontdekking tijdens de Restaurant Week? Van 26 augustus t/m 4 september is er weer een nieuwe editie. Schrijf je in op hun site voor de nieuwsbrief. Dan krijg je vanzelf een bericht als de restaurants bekend zijn en je kunt reserveren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer