Review APARTT.e Taste on a Stone

Onlangs ben ik aanwezig geweest bij de introductie van het nieuwe concept APARTT.e Taste on a Stone. APARTT Eten & Drinken is gelegen aan de Blaak, in de oude haven van Rotterdam. De ingang onder de kubuswoningen van architect Piet Blom verdoezelt wat een geweldige locatie dit is, inclusief groot …

Onlangs ben ik aanwezig geweest bij de introductie van het nieuwe concept APARTT.e Taste on a Stone. APARTT Eten & Drinken is gelegen aan de Blaak, in de oude haven van Rotterdam. De ingang onder de kubuswoningen van architect Piet Blom verdoezelt wat een geweldige locatie dit is, inclusief groot terras met een heerlijk uitzicht. Niet verkeerd!

Dineren in de oude haven

Het interieur is verzorgd door Kitsch & Kunst en heeft de sfeer van een grand café. Het pand heeft een aantal hoger en lager geleden gedeelten, die elk op een andere manier zijn ingericht. Een leuk detail is dat er met een projector zwart/wit films worden afgespeeld. Voor mijn gevoel mag de aankleding van de tafels alleen iets meer sprankelen, Nu staat er een eenvoudig waxinelichtje in een houdertje en een peper en zout molentje, gecombineerd met een papieren servet. Zonde! Mooie accessoires zouden het geheel een meer chique en knusse uitstraling geven.

Review APARTT.e Taste on a Stone_2

Hoe smaakt dat vlees op een steen dan?

De locatie en het interieur zijn belangrijk, maar het gaat natuurlijk om het eten! Alles kan vergeven worden als het eten uitmuntend is. Laat ik beginnen met het voorgerecht en de pièce de résistance nog heel even op zich laten wachten.

Vooraf kregen we een combinatie van de vijf voorgerechten van het 3-gangen keuzemenu. Ik hoop dat de foto jullie net zo doet watertanden als het mij nog steeds doet, want dit was echt werkelijk fantastisch. Het voorgerecht bestond uit gerookte zalm, zalmtartaar en zalmmouse, carpaccio, vitello tonato, eendenborst en een espressokopje uiensoep. Al deze voorgerechten waren uitstekend, maar de ‘Trio van Zalm’ sprong er wat mij betreft boven uit. Geweldige kwaliteit zalm en mooie, pure smaken. Daar hou ik van! Voor een avondje romantisch dineren zouden mijn lief en ik dit zeker bestellen. Suggestie van ons: die mag zeker op de kaart!

Review APARTT.e Taste on a Stone_3

Eigenaar Roy Wynia vertelt voordat het hoofdgerecht geserveerd wordt vol enthousiasme over zijn nieuwe concept. Tijdens vakanties in Tavira in Portugal at hij geregeld bij een lokaal restaurant waar de steaks op een bijzondere manier werden bereid. Namelijk op een stoere houten plank, met een verzonken steen waarop de steak voor je neus gegaard wordt. Hij vond dit zo geweldig dat hij het concept naar Nederland heeft gehaald.

Het apartte is dat deze ”cantina” het vlees op een wel heel bijzondere manier bereidt. Op een stoere houten plank met daarin een verzonken steen die tot wel 400°C verwarmd is, wordt een met zorg uitgekozen stuk rauw vlees geserveerd. Doordat het vlees als één stuk wordt opgediend blijven de sappen in het vlees en blijft het veel malser. Op de verhitte steen gaart het vlees of de vis door zonder gebruik te maken van olie of boter. Slechts kruiden en een beetje grof zeezout, indien gewenst. De puurheid van het product blijft zo gewaarborgd. En last but not least het is ook nog eens light & healthy… – See more at: http://apartt.nl/taste-on-a-stone/#sthash.Mj09tNJV.dpuf
Het apartte is dat deze ”cantina” het vlees op een wel heel bijzondere manier bereidt. Op een stoere houten plank met daarin een verzonken steen die tot wel 400°C verwarmd is, wordt een met zorg uitgekozen stuk rauw vlees geserveerd. Doordat het vlees als één stuk wordt opgediend blijven de sappen in het vlees en blijft het veel malser. Op de verhitte steen gaart het vlees of de vis door zonder gebruik te maken van olie of boter. Slechts kruiden en een beetje grof zeezout, indien gewenst. De puurheid van het product blijft zo gewaarborgd. En last but not least het is ook nog eens light & healthy… – See more at: http://apartt.nl/taste-on-a-stone/#sthash.Mj09tNJV.dpuf

Goede vlees en vis, die zelfs rauw te eten is en op unieke wijze bereid op een steen die tot wel 400 graden wordt verhit, daar kunnen we dus nu allemaal van genieten in Rotterdam. Nadat wij het heerlijke voorgerecht hadden verorberd waren mijn verwachtingen hooggespannen. Het vlees wordt bereid zonder toevoeging van olie of boter, alleen met zeezout. Zou dit werkelijk zo goed kunnen zijn?

Vlees en vis zoals het hoort te smaken

Nou, hier kan ik volmondig ja op zeggen. Na een blik op de menukaart bleek dat er gekozen kan worden voor Angus biefstuk of Ossenhaas in verschillende formaten. Het vlees wordt al sissend voor je neus geserveerd met een drietal sausjes. Wat mij het eerste opvalt is de geweldige dieprode kleur van het vlees en de heerlijke geur dat het met zich mee brengt. Na een minuutje besluit ik dat het tijd is om mijn vlees om te draaien zodat het lekker rood blijft en ik neem mijn eerste hap. Werkelijk waar een van de beste stukken vlees die ik ooit heb gegeten. Mijn tafelgenoot heeft zwaardvis en ook daarvan biets ik een hapje, en daarna nog een. Verrukkelijk!

Review APARTT.e Taste on a Stone_4

Roy weet wat kwaliteitsvlees en -vis is! In zijn korte toespraak had hij al aangeraden om het vlees zonder de bijbehorende sausjes te eten omdat de smaak puur het best tot zijn recht komt. Daar ben ik het roerend mee eens en wat mij betreft hadden de rode pepersaus, knoflooksaus en kruidenboter achterwege kunnen blijven. Een huisgemaakte bearnaisesaus (staat wel op de kaart), mooie rode wijn jus of kruidenzout met rozemarijn lijken mij een beter alternatief.

Maar als ik kijk wat er verder op tafel geserveerd is, ben ik toch een tikje teleurgesteld. Een kommetje friet en coleslaw. Ik hou ik het verder maar bij mijn fantastische vlees. Gluur nog wel even op de kaart en zie dat de prijs van een Angus biefstuk van 3 ons € 31,- is. Dan kom je wat mij betreft niet weg met huisgemaakte frietjes en coleslaw. Dat is leuk wanneer je ergens onbeperkt spareribs gaat eten, maar niet bij zo’n mooi stuk vlees en niet voor die prijs.

Review APARTT.e Taste on a Stone_5

En de wijnen dan?

Bij het voorgerecht vraag ik om een glas Sauvignon Blanc in plaats van de aangeboden Chardonnay. Ik ben niet gek op Chardonnay en de biologische Sauvignon Blanc smaakte mij enorm goed. Voor € 3,80 per glas (fles € 21,50) is deze ook erg prettig geprijsd. Bij het hoofdgerecht kies ik voor de aanbevolen rode wijn, een Marqués de Ariènzo Crianza. Erg lekker en perfect bij rood vlees!

Diantha’s eindoordeel

APARTT Eten & Drinken serveert met APARTT.e Taste on a Stone uitstekende vis en vlees. Echte carnivoren kunnen zich er ten goede doen aan een malse Angus biefstuk of ossenhaas. Ook voor de visliefhebbers staat er ook genoeg lekkers op de kaart. Alhoewel ik dit niet allemaal heb geproefd, twijfel ik niet aan de kwaliteit daarvan. Alleen nog even de puntjes op de i qua bijgerechten en sfeer en dan is het echt een toppertje.

APARTT. Eten & Drinken
Blaak 4
3011 TA Rotterdam
010-845 05 19
info@apartt.nl

Deze blog is een bijdrage van co-blogger Diantha.

APARTT. Eten & Drinken
Blaak 4
3011 TA
Rotterdam

T. 010 845 05 19

– See more at: http://apartt.nl/contact/#sthash.256bHx5o.dpuf

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)