Review Beebox – Rechtstreeks van de boer naar huis

Een aantal weken geleden testte ik Beebox. Een Nederlands versconcept waarbij regionale producten van de boer rechtstreeks bij je thuis worden geleverd. Wat is er nou lekkerder dan kakelverse producten die zo van de boer in je keuken belanden? Daar was ik wel heel benieuwd naar, dus ik probeerde het uit.

Wat is Beebox

Beebox is een thuisbezorgservice voor regionaal voedsel, mede opgezet door boeren. Wekelijks stelt Beebox een verrassende, diverse en seizoensgebonden box samen. Deze krijg je thuisbezorgd samen met recepten en uitgebreide informatie over de producten en de leveranciers. Beebox heeft als uitgangspunt dat de producten minimaal 90% biologisch en 100% uit Nederland zijn en dat het niet duurder mag zijn dan in de supermarkt.

Francesca Kookt_Review Beebox_2

Maar Beebox is meer, want ze hebben ook een duidelijke visie. Ze streven naar een herstelde balans in de voedselketen waarin de belangrijkste spelers, de boeren en burgers, het voor het zeggen hebben. Een voedselketen waarin de Nederlandse biodiversiteit volop wordt gebruikt, boeren eerlijke prijzen voor hun waar krijgen en consumenten kunnen genieten van super verse en gezonde seizoensproducten uit Nederland. En dat juich ik alleen maar toe.

De verschillende boxen en bezorggebieden

Je kunt bij Beebox kiezen uit de BOX voor 2 of 4 personen vanaf 25 euro. Veelal gebruikt door gezinnen met kinderen, vegetariërs en flexitariërs. Of de iets grotere BOXL voor 2 of 4 personen vanaf 30 euro. Voor gezinnen met kinderen en paleo volgers, er is namelijk ook een koolhydraatarme variant van. Voor de echte fijnproevers is er de BOXXL voor 1, 2 of 4 personen vanaf 30 euro.

Francesca Kookt_Review Beebox_3

De BOX bevat aardappelen, groente, fruit, sap en brood. De BOXL wordt aangevuld met vlees en eieren. De BOXXL heeft extra uitdagende recepten en bijzondere ingrediënten. Voor de 1-persoons huishoudens en jonge tweeverdieners is er een eenpersoons variant van de BOXXL met kleinere hoeveelheden en gericht op gemak. De BOXL-koolhydraatarm is er voor mensen die een koolhydraatarme leefstijl volgen, hierin worden zetmeelrijke groenten (bijv. aardappelen) en brood gemeden en wordt extra vlees, vis of kaas toegevoegd.

Op dit moment wordt Beebox nog niet in heel Nederland geleverd. Maar Beebox groeit hard en er komen steeds meer nieuwe bezorggebieden bij. Beebox is nu verkrijgbaar in de regio’s Utrecht, Amsterdam, Alphen a/d Rijn, Den Haag, Leiden, Haarlem, Haarlemmermeer, Leiden, Utrechtse Heuvelrug, Gooi, Gouda, Leerdam, Zaandam, Amersfoort, Woerden, Westland, Weesp en Almere. Leuk detail is dat iedere regio wordt vertegenwoordigd door een eigen Beebox ondernemer. Zo heb je altijd persoonlijk contact in je eigen regio.

Francesca Kookt_Review Beebox_4

Getest! De koolhydraatarme BOXL

Ik proefde voor jullie de producten van de koolhydraatarme BOXL. Onze regionale Beebox ondernemer kwam deze bij me afleveren en ik was gelijk gecharmeerd van de inhoud. Dit is wat ik in mijn BOXL vond (2 personen, prijs € 32,50 per week):

De fles bio peer & appelsap was diezelfde middag nog op. Mijn kleine jongen bleef er maar van drinken en mama was er ook gek op. De appels waren heerlijk sappig en vol smaak. Die gingen op de fruitschaal voor de rest van de week. De peren verdwenen in smoothies en ik maakte er een overheerlijk toetje van, namelijk gevulde peer met lemon curd en noten. Er werden ook een aantal heerlijke avondmaaltijden gekookt. Zoals roergebakken rib-eye steak met shiitake, ui, sojasaus en noedels (oeps, toch wat koolhydraten). En een frittata met pompoen en rucola.

Mijn favoriete gerechten waren dit broodje met wilde ganzenpaté, rucola, tomaat en truffel mayonaise.

Francesca Kookt_Review Beebox_5

De witlofsalade met radijs, walnoten, peer en een vinaigrette was puur genieten.

Francesca Kookt_Review Beebox_6

Francesca’s eindoordeel

De Beebox doet het bijzonder goed. Ik ben al jaren enorme fan van De Krat en heb diverse andere versconcepten ook getest, maar de Beebox is rap in mijn top 3 terecht gekomen. De kwaliteit van de producten is top. Je proeft een en al smaak en ze durven bijzondere dingen toe te voegen aan het assortiment. Zo maak je ook eens iets anders op een doordeweekse dag. Dat vraagt wel wat creativiteit van de hobbykok, ook omdat de koolhydraatarme recepten niet heel uitgebreid waren. Dat is nog wel een aandachtspunt voor Beebox, want als je koolhydraatarm kookt moet je wel zelf meer creativiteit in huis hebben of geboden worden.

Zou ik Beebox aanraden? Ja, absoluut. Als je regionaal wilt eten van de boer, maar niet de tijd hebt om zelf op stap te gaan is dit een ideaal alternatief.

Wil je zelf Beebox uitproberen? Dan heb ik een mooi aanbod voor jullie. Want als je nu een abonnement van 2 maanden afsluit voor de koolhydraatarme BOXL dan krijg je het boek “Lekker lang jong” helemaal gratis. Vergeet daarvoor niet om de code francescakookt in te voeren bij je bestelling.

Francesca Kookt_Review Beebox_7

Voor deze review heb ik een gratis BOXL ontvangen van Beebox.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)