Review De Krat – Echt eten komt uit een kratje

Zo’n 2 jaar geleden was ik net begonnen met bloggen en enorme fan van De Krat. Ik had een wekelijks of tweewekelijks abonnement (weet het niet exact meer) en vond het een prachtig alibi om over te schrijven. Ik schreef wekelijks reviews en recepten, twitterde me een ongeluk erover en hoopte zo dat De Krat er een keer iets over zou zeggen, schrijven of minstens retweeten. Nou, dat deden ze dus niet 😉 Een maand of wat geleden vroegen ze me of ik De Krat wilde reviewen. Al grinnikend zei ik ja en wist al gelijk wat de intro van mijn blog zou zijn en jawel, die heb je zojuist gelezen.

Francesca Kookt_Review De Krat_2

Eigenlijk was ik stiekem ook wel gelukkig om weer een kratje thuis te mogen ontvangen. Want van alle versconcepten in Nederland heeft De Krat een speciaal plekje in mijn foodie hart. Ze waren een van de eerste in het land en inspireerden mij 2 jaar geleden om meer van het seizoen en duurzaam te eten. Inmiddels heb ik allang geen abonnement op De Krat meer, omdat het niet te combineren is met al mijn andere blogtoestanden. Maar ergens vind ik het wel jammer. Want iedere week was het weer feest om het kratje de keuken in te dragen. Met dat heerlijke brood van Menno, mooie verse groente en fruit, de heerlijke kazen en vaak ook verrassingen die je vond. Zoals prachtige oregano olie of frambozenazijn.

Voor wie De Krat niet kent

Voor iedereen die graag kookt met eerlijke producten, zo van de boer op je bord, is De Krat een geweldige uitkomst. Iedere week krijg je een kratje thuisbezorgd met de meest heerlijke producten. Uiteraard groente en fruit, maar ook vlees, vis, kaas, brood en andere producten. Afhankelijk van het type krat wat je kiest.

De meest uitgebreide variant is de Weekendkrat Extra, voor 1, 2, 3 of 4 personen. Deze krat wordt bezorgd op donderdag, vrijdag of zaterdag en heeft alle ingrediënten voor drie maaltijden met een culinaire twist. Je krijgt er wekelijks een aantal uitgebreidere inspiratierecepten bij, altijd een lekker brood van Menno en ten minste één extra delicatesse zoals paté, kaas, een bijzondere jam, een potje pesto of een lekkere fles boerenyoghurt met granola. Gemiddeld zitten er zo’n 19 producten in deze krat.

Dan is er nog de gewone Weekendkrat en je kunt ook kiezen voor een vegetarische versie. De prijs van een Krat voor 2 personen begint vanaf € 37,-. Een overzicht van alle prijzen vind je op de site.

Nieuw: De Gemakskrat

De Gemakskrat is sinds kort aan het assortiment toegevoegd. Deze Krat is meer gericht op het gemak, maar is nog steeds duurzaam. Het is een Krat met 3 volledige maaltijden voor 2, 3 of 4 personen, gevuld met eerlijke seizoensproducten.

Francesca Kookt_Review De Krat_3

Alles wat je nodig hebt voor deze 3 recepten zit in de Krat, je hoeft dus niet meer naar de winkel en houdt ook niets over.  Ideaal voor werkende mensen en gezinnen met kinderen die weinig tijd hebben voor boodschappen. Deze Krat wordt op maandagavond bezorgd, voorlopig alleen in Amsterdam. Als het succesvol blijkt, gaan ze de bezorggebieden uitbreiden. Meer informatie hierover vind je op de site.

En wat deed Francesca met De Krat?

Op een zaterdagochtend werd mijn Krat afgeleverd. Toen ik de deur open deed zag ik alleen een bos boerenkool staan, daarachter verstopt stond de bezorger.

Francesca Kookt_Review De Krat_4

Dit was de inhoud van mijn Weekendkrat Extra:

Francesca Kookt_Review De Krat_5

Nou jongens en meisjes, ik ben los gegaan hoor! Ik maakte gelijk die avond een Oosterse runderstoof met boerenkool stamppot en gekarameliseerde uienringen.

Francesca Kookt_Review De Krat_boerenkool stamppot

Met de boerenkool die over was heb ik nog 2 dagen ‘s ochtends smoothies gemaakt. De appels zijn allemaal op gegaan in diezelfde smoothies of door de appel verslindende peuter.

Francesca Kookt_smoothie van boerenkool en appel_1_uitgelicht

De chioggia bieten heb ik gebruikt om samen met pompoen te roosteren en die serveerde ik met gegrilde halloumi.

Francesca Kookt_Review De Krat_geroosterde chioggia biet met haloumi

Van de oesterzwammen en paksoi maakte ik een simpel wokgerecht, heerlijk met de gegrilde hamburgers. De kaas? Die is vrijwel helemaal op gegaan door zo uit het vuistje te eten. Heerlijk!

En dan de rode kool, daarmee ben ik eens flink gaan experimenteren. Ik maakte een rode kool pissaladière en rode kool koekjes met yoghurtsaus. Te gek!

Francesca Kookt_pissaladiere met rode kool_1_uitgelicht

Uiteindelijk heb ik dus bijna 5 volledige hoofdgerechten gemaakt voor ons gezin van 3. En daarnaast hebben we er nog mee ontbeten, geluncht en gesnackt. Dat vind ik nou waar voor je geld. En de kwaliteit is super. Ben je nou niet zo creatief met het bedenken van recepten dan is dat ook geen enkel probleem. Je krijgt per Krat een flink aantal recepten toegestuurd en daarnaast kun je ook nog eens op de site zoeken in de enorme recepten database.

Ja hoor, ik was al fan van De Krat en ik ben het nu nog steeds. Kan het iedereen aanraden!

Wil je een proefabonnement op De Krat? Dan krijg je nu een schort en kruidenset cadeau!

Francesca Kookt_Review De Krat_6

 Volg Francesca Kookt! op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Reviews
Tags:

Reacties over “Review De Krat – Echt eten komt uit een kratje”

 1. Wij hebben ook 2 jaar geleden met volle overgave van de Krat genoten. Echt geweldig hoor! We aten dingen waarvan we het bestaan niet wisten. En ik kookte met hart en ziel om die heerlijke producten tot z’n recht te laten komen. Toen ik zwanger raakte en ik heel veel eten niet goed kon verdragen (zooo vervelend) hebben we de Krat gestopt. Daarnaast was het voor ons te duur aan het worden, gezien we veel bij moesten kopen om een week van te kunnen eten. Ik denk vaak (tochwel met weemoed) terug aan de Krat en vraag me af of de hoeveelheden hetzelfde zijn gebleven. Hoe deed jij dat? Vond/vind jij dat je een heel eind kan komen met de Krat of koop jij ook nog veel producten erbij? Wij zijn nu een gezin van 3 en de 4de is op komst…

  Groetjes,
  Francesca Vonk

  1. Je kunt niet een hele week eten van de Krat, maar je kunt wel ver komen. Het is ook belangrijk om te weten of jullie flinke vlees- en viseters zijn. Wij eten bijvoorbeeld ook vaak vegetarisch en dan kom je een heel eind. In de tijd dat ik De Krat had combineerde ik het met groenten uit het seizoen en kocht nog wat vlees en vis erbij als dat nodig was.

 2. Ik vind dit inderdaad een erg interessant concept, want ik spring namelijk regelmatig op de fiets en ga dan de provincie in om zo het een en ander bij elkaar te kopen bij de diverse boeren…maar en nu komt het….ik ga veel te graag zo op mijn fietsje het boerenland in om de heerlijke spullen te kopen, maar ik moet eerlijk zegen, als ik dit niet meer zou kunnen om de een of andere reden, dan is dit echt een goede optie!

  1. Als je het makkelijk zelf kunt doen dan zou ik dat ook gewoon blijven doen 🙂 Maar idd, als dat niet meer kan dan is De Krat een uitkomst!

 3. Leuk om deze review te lezen! Ook ik heb een abonnement op de Krat gehad en jouw eerste blog over de Krat was mijn eerste kennismaking met https://www.francescakookt.nl. Ik koop zelden vlees, maar als er biefstuk in de Krat zat, stonden steevast jouw Vietnamese biefstukpuntjes op het menu. Helaas op het moment geen Krat meer omdat we (tijdelijk) in het buitenland wonen, maar zoals je ziet kom ik wel nog steeds inspiratie opdoen op jouw site!

Reacties zijn gesloten.