Review Bo&Ro Zoetermeer

Ik woon al aardig wat jaren in Zoetermeer en in die jaren heb ik vaak goede berichten gehoord over Restaurant Bo&Ro. Ik ben er zelf ook wel eens wezen eten (jaaaren geleden) en dat was naar volle tevredenheid. Maar op de een of andere manier ben ik er daarna nooit …

Ik woon al aardig wat jaren in Zoetermeer en in die jaren heb ik vaak goede berichten gehoord over Restaurant Bo&Ro. Ik ben er zelf ook wel eens wezen eten (jaaaren geleden) en dat was naar volle tevredenheid. Maar op de een of andere manier ben ik er daarna nooit meer geweest. Misschien iets teveel buiten de stadsgrenzen wezen eten waardoor je vergeet dat er ook nog pareltjes 5 minuten van je huis kunnen liggen? Oftewel, tijd voor een uitgebreide review van Bo&Ro Zoetermeer.

De binnenkomst

Bo&Ro ligt aan de Markt in het centrum van Zoetermeer. Wat gelijk opvalt is het warme interieur. Er is veel aandacht besteed aan details en je voelt je direct op je gemak. Het restaurant heeft rondom hoge glazen ramen waardoor je mooi uitkijkt over het water.

Review Bo&Ro Zoetermeer_10

In de zomer is het daar ook heerlijk toeven op het terras aan het water. De bediening is informeel, maar zeer alert. Het ontbreekt je als gast aan niets. Wat ik erg kon waarderen was dat het water (zowel plat als bruisend) werd geserveerd in 1-persoons karafjes waar je zeker 2 grote glazen uit kunt halen. Kijk, dan krijg je ‘waar voor je geld’.

Review Bo&Ro Zoetermeer_2

Lastige vragen

Aangezien ik geen zin had om een keuze te maken uit de kaart en graag wilde proeven wat de chef in huis had, wilde ik graag de ‘Rondreis door de kaart’. Een door de chef samengesteld menu met verschillende gerechten in voor-, tussen- en hoofdgerecht vorm voor € 32,- per persoon. Wat trouwens helemaal geen geld is…wacht maar tot je ziet wat we daarvoor kregen. Maar mijn tafelgenote is een wat meer kieskeurige eter. Zo eet ze ongeveer nooit vis en zijn er ook wat vleessoorten die geen voorkeur hebben. Maar een rondreis door de kaart is alleen per tafel te bestellen. En dan gaan we natuurlijke lastige vragen stellen die perfect werden beantwoord. Want dat was allemaal geen probleem, wij kregen gewoon de rondreis en de chef hield rekening met onze wensen. Top, daar worden de dames blij van.

De menukaart

Voordat ik jullie ga laten watertanden van de rondreis die wij hebben gemaakt, wil ik eerst even wat dieper op de kaart ingaan. Want op de 1e pagina van de menukaart staat een voorwoord wat veel beloofd. Ik citeer:

Geïnspireerd door ervaring is Bo & Ro gebaseerd op de Hollands/mediteraanse keuken met een knipoog naar de Perzische keuken. Bo & Ro is een eerlijke keuken met huiselijke uitstraling en pure gastvrijheid.

Passie is onze drijfveer voor perfecte gastvrijheid en de drijfveer om onze gasten te laten proeven van de beste producten vertaald naar verrassende gerechten. Wat wij willen is dat mensen zich bij ons thuis voelen en dat wij kwaliteit leveren tegen een betaalbare prijs. Wij gaan ons keihard inzetten om er een heel gezellig restaurant van te maken en ook zo te houden waar wij als inwoners van Zoetermeer trots op kunnen zijn.

De enige kritiek die ik op deze belofte kan hebben is dat het wellicht een keer herschreven moet worden, maar verder word ik gelukkig van dit soort beloftes.

Review Bo&Ro Zoetermeer_3

Een aantal visgerechten van B0&Ro op de kaart zijn de zalm met kerrie, sesam kletskop en rivierkreeftjes (€ 12), in knoflook gebakken tijgergarnalen met chili dressing en balsamico (€ 9) en kingcrab met appel en avocadocrème (€ 15). Qua vlees hebben ze onder andere in saffraan gemarineerde lamshaas met rode uien compote (€ 13), op lage temperatuur gegaard runderstaartstuk (€ 13) en (my favourite!) de kip in granaatappelsaus met walnoten, saffraanrijst en Perzische bessen (€ 12). Ook voor de vegetarische mens wordt goed gezorgd met bijvoorbeeld de Thaise groene asperges met little gem en mostermunt dressing (€ 8).

Het werkt bij Bo&Ro als volgt: je bestelt ongeveer 2 tot 3 gerechtjes per persoon. Deze worden op tafel gezet en daar kun je daar samen van eten. Zo kun je meerdere gerechtjes proeven.

Op avontuur door de kaart

En dan die rondreis jongens…het was in 1 woord fantastisch! Ga me niet vragen wat we allemaal gegeten hebben, want ik weet het niet meer. Ergens halverwege stopte ik met notuleren en was ik alleen nog maar bezig met het eten. En dat zegt genoeg. Dus geniet van de foto’s en bestel op mijn advies gewoon die rondreis als je daar bent. Het is heel goed betaalbaar en de kwaliteit is boven verwachting.

Review Bo&Ro Zoetermeer_4 Review Bo&Ro Zoetermeer_5 Review Bo&Ro Zoetermeer_6 Review Bo&Ro Zoetermeer_7 Review Bo&Ro Zoetermeer_8

Oh, en we namen ook nog maar een grand dessert. As je eenmaal op reis bent dan moet je alles maar ontdekken.

Review Bo&Ro Zoetermeer_9

Francesca’s eindoordeel

Tja, ik ben gewoon een beetje dom dat ik niet eerder ben komen eten. Want Bo&Ro is echt heel goed. Ze maken meer dan waar wat ze op hun menukaart beloven. Qua ambiance, gastheerschap en geweldige gerechten voor een betaalbare prijs. Het is een pareltje in Zoetermeer.

Restaurant Bo&Ro
Markt 1
2711 CZ Zoetermeer
079-331 01 75
Ma gesloten | Wo t/m Vr lunch vanaf 12.00 uur | Di t/m Zo diner

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer