Review Boutique Restaurant Bavette in Maasland

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met het omschrijven van het Boutique Restaurant Bavette, zonder te verzanden in allemaal superlatieven die het misschien ongeloofwaardig laten klinken. Maar soms kom je ineens op een plek waar alles samenvalt. Waar je heerlijk zit te eten in een fijne setting …

Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen met het omschrijven van het Boutique Restaurant Bavette, zonder te verzanden in allemaal superlatieven die het misschien ongeloofwaardig laten klinken. Maar soms kom je ineens op een plek waar alles samenvalt. Waar je heerlijk zit te eten in een fijne setting met kundig, vriendelijk en ontspannen personeel. Waar het draait om eerlijk, puur en ‘simpel’ eten zonder dat het een marketingtruc is en zonder dat het een hoog geitenwollensokkengehalte krijgt. Dat is dus Bavette.

foto van bavette zelf met toestemming 3

Meat Market

Aan de mooie open keuken grenst de Meat Market. Hier kies je zelf je favoriete stuk rundvlees van het Wagyu of Hereford rund. Wij kozen ervoor juist de verschillen te proeven tussen beide runderen en aten kleine porties staartstuk, sukade en bavette.

Boutique_restaurant_bavette_5

Maar je kan natuurlijk ook van 1 stuk een grotere portie bestellen. Daarnaast hebben ze een wisselend lunchmenu op de kaart die echt meer dan schappelijk geprijsd is (€ 18,- voor 2 gangen). Wij kregen een proeverij van carpaccio en een torentje van Wagyu ossenhaas, rundertong en stoof.

Boutique_restaurant_bavette_6

Vlees zoals vlees bedoeld is

Bij Bavette eet je prachtige stukken vlees die in de pan of op de Green Egg worden bereid. De passie straalt van het bedrijf af en vol trots wordt alles uitgelegd.

Boutique_restaurant_bavette_4

IMG-20150320-WA0034

Ook de runderen zijn te bezoeken, als je dit aangeeft, en staan vlakbij het restaurant in ruime open stallen. Het restaurant is helemaal zelfvoorzienend en draait om kwaliteit van het eindproduct, maar zeker ook om levenskwaliteit van de runderen. En dat proef je.

Boutique_restaurant_bavette_7

Sunday Roast

Ik kom in ieder geval zeker nog eens terug voor de Sunday Roast. Voor € 15,- bestel je een stevige maaltijd met geroosterde groenten, aardappelen en een mooi stuk gebraden vlees. Verder is Bavette geopend op woensdag en zondag (vanaf 17.00 uur) en donderdag t/m zaterdag (lunch en diner).

Boutique Restaurant Bavette
Kortebuurt 15
3155 EG Maasland
010 5900114
info@bavette.nl

Dit is een bijdrage van co-blogger Bo.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)