Review De Kwartel Den Haag

De eerste keer dat ik door vrienden werd meegenomen naar De Kwartel liep ik licht geïrriteerd door de duinen. Met een baby in de wagen, nog wat gehinderd door post-zwangerschap hormonen en hongerig. Als ik trek heb, word ik sacherijnig en wil ik niet nog eerst 10 minuten door de …

De eerste keer dat ik door vrienden werd meegenomen naar De Kwartel liep ik licht geïrriteerd door de duinen. Met een baby in de wagen, nog wat gehinderd door post-zwangerschap hormonen en hongerig. Als ik trek heb, word ik sacherijnig en wil ik niet nog eerst 10 minuten door de duinen lopen. Aan het einde van het duinpad hief ik mijn bozige hoofd op en zag de meest prachtige zonsondergang die ik in tijden had gezien. Het strand was verlaten en alleen De Kwartel lachte me toe. Rust kwam over me, de geïrriteerdheid ebte weg en de trek bleef. Maar op de een of andere manier kreeg ik het gevoel dat het met dat eten ook wel goed zou komen.

Genieten aan Zee

Voor de mensen die nu denken dat ik het over een vogel heb. Nee, ik heb het over Strandpaviljoen De Kwartel in Den Haag. Een restaurant aan zee op een van de mooiste plekjes op het Zuiderstrand. Misschien ook wel een van de best bewaarde geheimen. Druk is het hier altijd, maar dan met name door locals en liefhebbers. Hier zul je geen excessen qua drukte meemaken zoals op Scheveningen.

Strandpaviljoen De Kwartel_2

De Kwartel is al jaren een begrip en in het seizoen kun je hier dagelijks, weer of geen weer, vanaf 9 uur ‘s ochtends terecht. Naast ontbijten, lunchen, borrelen, dineren en vooral heel goed ontspannen kun je hier nog veel meer. Wat denk je van yoga op het strand, een schrijfworkshop, wijntasting of dansen op het strand? Met alles wat ze doen staat genieten en aandacht voor jezelf en anderen centraal.

Naast rust, ruimte en aandacht is er nog iets bijzonders. Je kunt hier namelijk nog gratis parkeren aan de rand van de duinen. Vervolgens maak je een korte wandeling door de duinen (het zal eerder 5 dan 10 minuten zijn) en kom je aan bij De Kwartel. Nog wel een goede tip voor de avondgangers: als je geen zaklamp op je telefoon hebt zitten, neem er dan eentje mee voor de wandeling terug.

“Wilt u een lege tafel erbij voor het eten?”

Nou kan een locatie nog zo prachtig zijn en de mensen zo lief, maar als het eten niet goed is, kom ik nooit meer terug. Nou jongens en meisjes, daar hoef je hier niet bang voor te zijn! Hier wordt echt nog zo puur als maar kan gekookt. Met lokale verse ingredienten, maar ook met delicatessen die de eigenaar zelf uit onder andere Spanje haalt. En dan de wijnkaart met ruim 90 wijnen, wat een feest is dat. Ze schenken zelfs 10 verschillende wijnen per glas.

Op de kaart vind je een mooie selectie aan gerechten. Voorgerechten en soepen met prijzen tussen € 5,50 en € 10,50. Hoofdgerechten van € 18,50 tot € 23,- en verse pasta’s voor € 15,50. Ze hebben ook een aantal te gekke curries op de kaart staan en de kindergerechten zijn top. Geen gedoe met kroketten en patat, maar bijvoorbeeld een kinderlasagna met doperwten en tomaat. Of zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus met bio friet. Heel veel gerechten zijn trouwens standaard glutenvrij of kunnen glutenvrij gemaakt worden, zoals bijvoorbeeld de pasta’s.

Ik heb hier geloof ik alleen nog nooit iets van de kaart besteld. Meestal geven we de vrije hand en dan komen er prachtige gerechten op tafel met een zeer schappelijk prijskaartje eraan. Om je een idee te geven, onlangs was ik er met The Mr., de peuter, onze beste vriend T. en foodvriendin Susan van Smulpaapje. Vooraf kregen we charcuterie terwijl chef Sam in de keuken een gigantisch visplateau voor ons aan het bereiden was en peuter nog even de trampoline testte.

Strandpaviljoen De Kwartel_3

Voor het hoofdgerecht werd ons de vraag gesteld of we er nog een extra lege tafel bij wilden voor het eten. Verklaar me voor gek, maar van dat soort vragen word ik zielsgelukkig. Op het visplateau vonden we poon, makreel, dorade, gamba’s en de beste vongole sinds tijden. Daar hebben we gewoon nog een bakje extra van besteld.

Strandpaviljoen De Kwartel_4

Kijk hoe gelukkig Susan keek, we waren echt in de zevende hemel. Als dessert kregen we een plankje met wederom heel veel lekkers. Vooral het glutenvrije taartje van venkel en de chocoladetaart met frambozen waren grote favoriet.

Strandpaviljoen De Kwartel_4

Strandpaviljoen De Kwartel is meer dan een bezoekje waard als je in Den Haag woont of bent. Zeg nou zelf, deze zonsondergang is toch goud? Als je er bent, doe mijn grote vriend Eelco de groeten. Vind ‘ie leuk 😉

Strandpaviljoen De Kwartel_5

Strandpaviljoen De Kwartel
Zuiderstrand – Slag 9, paal 104
Strandopgang Fuutlaan
070 – 355 56 15
info@dekwartel.nl
website

Credits foto’s: De Kwartel | LMV Fotografie | Smulpaapje

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)