Review IZAKAYA Amsterdam

Midden in ‘De Pijp’ in Amsterdam is er in hetzelfde pand als het Sir Albert Hotel een Japans pareltje te vinden. Ik heb het over IZAKAYA, een ‘Japanese pub’ waar authentieke gerechten worden geserveerd in een eigentijds jasje. Waar je met elkaar een cocktail drinkt en gerechtjes deelt of uitgebreid …

Midden in ‘De Pijp’ in Amsterdam is er in hetzelfde pand als het Sir Albert Hotel een Japans pareltje te vinden. Ik heb het over IZAKAYA, een ‘Japanese pub’ waar authentieke gerechten worden geserveerd in een eigentijds jasje. Waar je met elkaar een cocktail drinkt en gerechtjes deelt of uitgebreid gaat dineren met je lief of vrienden. Altijd volgens het shared dining principe. IZAKAYA is niet nieuw, sterker nog, het is afgeladen vol in de avonden. Vooral in het weekend. Maar lunchen kun je er ook. Dat dit een hele fijne, rustige en heerlijke ervaring is, ontdekten co-blogger Chariva en ik op een vrijdagmiddag.

Review Izakaya Amsterdam_2

De inrichting van IZAKAYA is minimalistisch en strak zonder dat het afstandelijk is, geïnspireerd op de 5 Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en hemel. Aan alle comfort is gedacht en we worden ook nog eens hartelijk ontvangen. Daar blijft het niet bij, want onze gastheer van de middag weet wat hij aan het doen is. Aardig, oplettend en met verstand van zaken. Het is altijd fijn als iemand weet wat iets is en hoe het behoort te smaken tijdens het serveren. Dat komt toch een stuk overtuigender over. We geven hem bijna volledig de vrije hand, ons overgeven aan deze leuke meneer klinkt als een prima plan.

Review Izakaya Amsterdam_3

Op de kaart staat een tip, of eigenlijk een regel: “It’s always worth trying at least one dish you never had before.” Dat hebben we goed in ons hoofd geprent en zijn gaan proeven, voornamelijk gerechten met smaakcombinaties die we nooit eerder hadden gegeten. Je kunt voor de lunch verschillende keuzes maken. Houd het ‘simpel’ en ga voor een van de IZAKAYA style noodle soups zoals de Spicy Seafood (€ 22,50) of Japanese Mushroom (€ 17,50). Kies voor een donburi en dan krijg je een rice bowl met een zelfgekozen topping, miso soup en Japans zuur (vanaf € 17,50). Of kies een aantal gerechten van de reguliere menukaart die je vervolgens samen deelt. De prijzen zijn absoluut niet te vergelijken met ‘standaard’ Japans bij een sushi restaurant, maar de kwaliteit is dan ook vele malen beter en dat maakt de prijs-kwaliteitverhouding voor mij goed in balans.

Review Izakaya Amsterdam_4

Wij genieten van een aantal heerlijke gerechten. Zoals de waanzinnige gebakken coquilles met yuzu-truffeldressing. De crispy rice met tonijn tartaar was misschien wel het lekkerste wat ik die middag proefde. Dit is wat Chariva daarover nog even kwijt wilde: “Gefrituurde sushirijst, belegd met een intens smakende tonijntartaar die de sojadip compleet overbodig maakte. Het eten bij Izakaya is ‘to share’… Maar geloof me, deze crispy rice is zó lekker; die wil je helemaal niet delen!”

Maar ook met de perfect bereide sashimi en gegrilde langoustine cocktail is werkelijk helemaal niets mis. Als hoofdgerecht delen we een Chileense zeebaars met yuzu soja en truffel infusion. Perfect bereid!

Review Izakaya Amsterdam_5

Alsof dat nog niet genoeg is, delen we ook nog 2 bizar lekkere desserts. De ‘chocolate snow’ met vanille ijs en geroosterde honing-macadamia’s. Vooral niet over twijfelen als je bij ze bent, dit dessert wil je echt proeven. En dan ook nog eens een schaaltje met versgebakken madeleines met clotted cream en aardbeien-yuzu jam. Nog een goed kopje koffie erbij en wij zijn even in de zevende hemel.

Review Izakaya Amsterdam_6

IZAKAYA is een perfect adres voor een heerlijke en bijzondere Japanse lunch. Daar kom ik graag nog eens terug!

IZAKAYA
Albert Cuypstraat 2-6
1072 CT Amsterdam
020-305 30 90
info@izakaya-amsterdam.com
website

Bron foto’s in- en exterieur: IZAKAYA.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer