Review Juice & Salad Café Amsterdam

Lunchen met een heerlijke salade met producten van eigen boerderij. Dat kan in Amsterdam bij Juice & Salad Café. Ze bestaan al even en timmeren flink aan de weg. Onlangs ging ik er lunchen om zelf eens te proeven hoe dit smaakt. Oprichters Nick & Michiel zijn opgegroeid in de …

Lunchen met een heerlijke salade met producten van eigen boerderij. Dat kan in Amsterdam bij Juice & Salad Café. Ze bestaan al even en timmeren flink aan de weg. Onlangs ging ik er lunchen om zelf eens te proeven hoe dit smaakt.

Juice & Salad Cafe Amsterdam_2

Oprichters Nick & Michiel zijn opgegroeid in de Noordoostpolder en hebben een aangeboren liefde voor verse agrarische producten. Michiel heeft zelfs nog een biologisch-dynamische boerderij en dit is de basis van hun Juice & Salad Café. Inmiddels een keten, want ze hebben onlangs de derde vestiging in Amsterdam geopend. De inrichting van Juice & Salad is no nonsense en licht. De menukaart sluit hierop aan, want hier vind je geen hoogdravende en ingewikkelde gerechten op de kaart. Gewoon ‘good food’. Van uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten maken zij de lekkerste en gezondste groente- en fruitsappen, lunch- en maaltijdsalades, sandwiches, heerlijk gezonde ontbijtjes en meer.

Juice & Salad Cafe Amsterdam_3

Ik nam de proef op de som bij de vestiging in de Eerste Constantijn Huygenstraat en bestelde eerst maar een ‘juice’. Een schot in de roos, want deze ‘North American’ met spinazie, appel, ananas en limoen (klein € 3,95/groot € 6,25) was overheerlijk. Een goede balans tussen groente en fruit en heerlijk romig. Binnen no time was mijn glas leeg.

Juice & Salad Cafe Amsterdam_4

Door naar de ‘salad’, want ik wil natuurlijk alles proeven van wat mij wordt beloofd in de naam. Ik kies voor een grote ‘Oriental’ met groen-rode sla, veldsla, gamba, rode paprika, sugar snaps, lente ui, cashewnoten, verse koriander, zoet-zure vinaigrette en bruine rijst (klein zonder rijst € 6,25/groot met rijst € 9,95) en drink daar een geweldig smakende verse notenmelk bij. Bij het serveren valt me gelijk op dat niet alles in mijn bakje (zeg maar gerust: bak) zit. Zo mis ik onder andere de sugar snaps. Eerst maar eens een hap…wauw wat een smaak! Je proeft de versheid en de pure smaken van alle ingrediënten en de zoet-zure vinaigrette is geweldig. Ik vergeet al snel dat ik dingen mis, maar vraag later toch nog maar even aan een van de heren hoe dat zit. Het antwoord is niet alleen duidelijk, maar ook heel logisch. Dagelijks krijgen ze verse aanvoer van hun eigen boerderij en collega-boerderijen in de omgeving. Wat er die dag niet voorradig is, wordt ook niet geleverd. Dat maken ze vervolgens weer goed door wat extra’s van andere ingredienten toe te voegen zodat alles ook wordt opgemaakt. Logisch, zo heb je geen waste en worden er geen onnodig dure ingrediënten ingekocht die niet in het seizoen horen. Ik vergeef het ze direct, maar zou er wel een regeltje aan wijden op de menukaart. Geen beter bewijs van je ‘made by farmers’ belofte die op de kaart staat.

Juice & Salad Cafe Amsterdam_5

Ik ben helemaal fan van deze leuke en echte zaak. Geen gedoe, gewoon heel goed eten en daar houd ik van. Binnenkort ga ik ook nog eens terug voor een ontbijtje. Van wat ik begrepen heb, zijn die ook helemaal geweldig. En wil je je lunch laten bezorgen? Dat kan ook bij de heren, meer erover lees je op de site.

Juice & Salad Café
Vijzelstraat 135
020-3303114
Ma-Vr 0900-2100
Za-Zo 1000-1900

Eerste Constantijn Huygensstraat 60
020-7891249
Ma-Vr 0900-2100
Za-Zo 1000-1900

Gustav Mahler Plein (kiosk)
020-3303114
Ma-Vr 1100-1800
website

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer