Review: Koken met producten van de Lindenhoff Marché

Bron foto: De Lindenhoff Ongelofelijk, maar waar. Tot 2 weken geleden was ik nog nooit bij de Lindenhoff geweest. Op de een of andere manier lag het nooit op mijn route. Iets te ver om heen te rijden op een zaterdag. En ook al werk ik in Amsterdam, ik kwam …

Bron foto: De Lindenhoff

Ongelofelijk, maar waar. Tot 2 weken geleden was ik nog nooit bij de Lindenhoff geweest. Op de een of andere manier lag het nooit op mijn route. Iets te ver om heen te rijden op een zaterdag. En ook al werk ik in Amsterdam, ik kwam nooit spontaan in Baambrugge uit. 

Voor wie de Lindenhoff niet kent, het is een boerderij. Maar niet zomaar eentje. Al 4 generaties lang in handen van een familie waar authentieke smaak de drijfveer is. Waar o.a. Gasconne runderen, Kamper lammetjes en Baambrugse biggen vrij rondlopen. En waar prachtige groenten en fruit worden verbouwd. De Lindenhoff is een begrip als horeca toeleverancier. Zij leveren hun producten aan gerenommeerde restaurants in heel Nederland. En ook als particulier kun je online bestellen via de webshop. 

Boerenmarkt van de Lindenhoff
Maar ze hebben ook een marché. Een fijne boerenmarkt waar je van woensdag t/m zaterdag de meest smaakvolle en authentieke producten kunt kopen. Van hun eigen boerderij en uit een netwerk van kleinschalige kwaliteitsproducenten. 

Toen ik de marché binnen stapte, raakte ik bijna een beetje van slag omdat ik niet wist waar ik moest beginnen. De enorme slagerij aan de rechterkant, de prachtige groente- en fruitafdeling in het midden of de kaaswinkel aan de achterkant. Allemaal schreeuwden ze heel hard om mijn aandacht. Wat een feest voor deze foodie! 

Koken met Lindenhoff producten
Ik heb me tegoed gedaan aan een aantal heerlijkheden zoals cavolo nero, Siciliaanse (mega) citroenen, natte knoflook, prachtige San Marzano tomaten, pioppino paddenstoelen, geroosterde rode biet en heerlijk geurende basilicum. Op dat moment nog geen idee hebbende wat ik ermee ging koken, maar zeker wetende dat het heerlijk zou gaan worden. 

Thuis heb ik er een hele simpele, maar oh zo lekkere tomaten-basilicum soep van gemaakt. 

De Siciliaanse citroenen vonden hun weg in mijn paas tulbandcake met citroen en maanzaad

En de klapper was toch wel dit pure pastagerecht. Ik roerbakte de pioppino paddestoelen met wat natte knoflook. Dit mengde ik met de geroosterde rode biet, spaghetti, hele goede olijfolie extra vergine, peper en zout. En gegarneerd met kort geblancheerde spruit bloemen…wat een heerlijkheid!

Ik weet nu waar de Lindenhoff Marché zit, dat ze alleen maar producten verkopen waar mijn hart sneller van gaat kloppen en dat het eigenlijk niet zo heel ver rijden is vanuit Amsterdam. Dus ik kom terug, best vaak denk ik 🙂 

Lindenhoff Marché
Rijksstraatweg 21
1396 JC Baambrugge
Tel: +31 (0)294 29 1071

Openingstijden
Woensdag 12:00 – 17:30
Donderdag en vrijdag: 09.30 – 17.30 uur
Zaterdag: 09.30 – 16.30 uur

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)