Review kokosbloesemsuiker + recept zandkoekjes

Voor onze periodieke review van de producten van de online biologische supermarkt Ecomarkt was het de laatste maand de beurt aan co-blogger Wendy om 2 producten te testen. In deze blog lees je haar review over kokosbloesemsuiker. En ze heeft een heerlijk receptje voor zandkoekjes zonder geraffineerde suiker voor jullie! …

Voor onze periodieke review van de producten van de online biologische supermarkt Ecomarkt was het de laatste maand de beurt aan co-blogger Wendy om 2 producten te testen. In deze blog lees je haar review over kokosbloesemsuiker. En ze heeft een heerlijk receptje voor zandkoekjes zonder geraffineerde suiker voor jullie!

Een aantal weken kwam hij binnen, de doos met daarin de producten die ik voor Ecomarkt mocht testen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er nog nooit iets had besteld. Ik dacht altijd; “Ach ik rij wel even naar de natuurwinkel.” Maar soms komt dat gewoon niet uit, maar wil je wel bezig zijn met gezonde voeding. En voor de wat luie mens (yep, that’s me) is dit echt een uitvinding, aangezien de biowinkels buiten de grote steden niet op iedere straathoek te vinden zijn.

Nu ik heb gezien wat ze allemaal in de webshop verkopen, weet ik zeker dat ik hier gebruik van ga maken. Want het is naast makkelijk, ook super lekker wat ze hier allemaal in het assortiment hebben! 

Kokosbloesemsuiker: suiker die geen suiker is, of toch wel?

Allereerst heb ik de kokosbloesemsuiker van Royal Green getest. Ik had gelezen dat dit een prima vervanger is voor geraffineerde suiker. Kokosbloesemsuiker blijkt een lage glycemische index te hebben, wat betekent dat het je bloedsuikerspiegel redelijk met rust laat. Aangezien ik flink aan het minderen ben met suiker was dit een goede test om te kijken wat ik daar allemaal mee kan. 

Francesca Kookt_review kokosbloesemsuiker_recept zandkoekjes_2

Ik ben een grote thee-muts, en daarom heb ik me als eerste op het testpad van het kopje thee begeven. Moet eerlijk zeggen dat ik daar wel even aan moest wennen. Ik vind mijn thee er een beetje muf van gaan ruiken en ook de kleur werd intenser omdat het bruin is. Hierdoor kan ik niet goed inschatten hoe ver mijn thee al is getrokken. Ik gooi de kokosbloesemsuiker (wat een lange naam eigenlijk) nu dan ook pas als laatste in mijn kopje.

Aan de muffe geur wen ik misschien nog wel. Het doet me namelijk denken aan de tijd dat ik met honing in mijn thee begon. Toen vond ik dat ook een aparte geur aan mijn thee geven en vond ik dat in het begin ook niet zo lekker. Dus dat is persoonlijke smaak.

Kokosbloesemsuiker smaakt minder zoet dan gewone suiker. Maar het geeft net even dat beetje “oempf” aan je thee, zonder dat het glazuur van je tanden springt. In mijn koffie vind ik dit overigens wel helemaal fantastisch smaken. Koffie heeft van nature al een warme, ronde geur. De geur van kokosbloesemsuiker combineert goed met het aroma van de koffie.

Zandoekjes zonder geraffineerde suiker

Ik vond dat ik, iets verder dan mijn neus lang is, ook moest kijken naar de overige mogelijkheden van dit product. Vandaar dat ik het heb gebruikt bij het bakken van koekjes. Ik vind het namelijk altijd zo erg om de suiker voor bakproducten af te wegen. Ik voel me dan vaak al schuldig voordat dat het gebakken is. Natuurlijk gebruik je ook een hoop boter naast de suiker. Maar vet is toch minder erg dan geraffineerde suikers en je moet ergens beginnen, zeggen we dan maar 😉 Nou, en met deze heerlijke koekjes voel ik me al een stuk minder schuldig!

Francesca Kookt_review kokosbloesemsuiker_recept zandkoekjes_3

Ik heb een basisreceptje gebruikt voor ongeveer 20 koekjes. 

Wat heb je nodig?

250 gram bloem
– 90 gram kokosbloesemsuiker (hier moest eigenlijk 100 gram suiker in)
– 1tl vanille extract (hier moest eigenlijk 1 zakje vanillesuiker in)
– 125 gram boter, op kamertemperatuur
– 1 ei
– extra: 1 el cacaopoeder

Wat ga je doen?

Kneed alle ingrediënten, behalve de cacaopoeder, tot een deeg en verdeel in 2 gelijke stukken. 

Van 1 deel maak je een plak van ongeveer 3 cm dik en die leg je, in vershoudfolie verpakt, in de koeling. Bij het andere deel doe je de eetlepel cacaopoeder en dit kneed je goed door het deeg. Maak hiervan eenzelfde soort plak als de eerste en leg ook deze in de koeling.

Na een half uurtje rol je de plakken uit tot 0,5 cm dik, zodat ze bijna dezelfde grootte hebben. Leg ze op elkaar en rol het geheel op. 

Ik had een beetje haast en heb ze direct gesneden. Daarom zijn het bij mij geen ronde koekjes geworden. Wil je dat wel, dan leg je de staaf voor een uur in de koeling. Wanneer de staaf goed koud is, kun je er met een scherp mes mooie plakjes afsnijden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze vervolgens 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden en klaar zijn je koekjes!

Een pot Royal Green kokosbloesemsuiker van 200 gram kost € 5,95 en vind je in de webshop van Ecomarkt.

Voor deze review hebben we betaald gekregen,
maar we plaatsen alleen eerlijke reviews met onze eigen mening.
Deze blog is een bijdrage van co-blogger Wendy.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer