Review Lovechock chocoladerepen

Kennen jullie de chocoladerepen van Lovechock al? Zo niet, dan gaan we daar eens heel snel verandering in brengen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze tot 2 weken geleden ook niet kende, maar na het proeven van mijn eerste reep Lovechock ben ik om! Over Lovechock Het brein achter …

Kennen jullie de chocoladerepen van Lovechock al? Zo niet, dan gaan we daar eens heel snel verandering in brengen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze tot 2 weken geleden ook niet kende, maar na het proeven van mijn eerste reep Lovechock ben ik om!

Over Lovechock
Het brein achter Lovechock is chocolatier Laura de Nooijer. Zij reisde door Mexico en Brazilië en maakte daar kennis met rauwe cacao. De trouwe lezers onder jullie weten al dat ik een echte rauwe cacao fan ben. Naast de poedervorm gebruik ik ook vaak de cacao nibs. Maar ik had nog nooit een chocoladereep ervan gegeten. En toen ik las dat rauwe cacao ook nog eens vol liefdeskracht zit, was ik natuurlijk helemaal verkocht.

Van liefdesstofjes naar goddelijke chocoladerepen
De repen van Lovechock worden gemaakt van rauwe chocolade die ongebrand is en koud gemalen. Daardoor zitten ze vol flavonoïden en andere liefdesstofjes waar je liefdevol en blij van wordt. De repen worden gemaakt met Ariba Nationale, een specialiteitscacao uit Ecuador met een krachtige smaak. Lovechock is er in vijf smaken: Pineapple/Inca, Pure/Nibs, Goji/Orange, Almond/Fig en Mulberry/Vanilla.

Eerlijke chocolade met liefde voor de aarde
Niet geheel onbelangrijk: Alle ingrediënten van Lovechock zijn voor 100% biologisch gecertificeerd en boeren wordt een eerlijke prijs betaald voor hun producten. Daarnaast heeft Lovechock een 100% ecologische verpakking. Lovechock is één van de eerste chocoladebars met daaromheen een thuis composteerbare folie, gemaakt van houtpulp uit duurzaam beheerd bos (PEFC en FSC). Deze folie mag daardoor gewoon in de groenbak worden gegooid. Daaromheen zit een hersluitbare PEFC-wikkel. Dit karton is gemaakt van hout dat ook afkomstig is uit duurzaam beheerd bos en bedrukt met biologische inkt.

Verantwoord snoepen, kan het beter?
Ik heb al aardig wat redenen opgesomd waarom je deze repen echt niet mag laten liggen. Maar hier komen er nog een paar. Wist je dat cacao triptofaan (vermindert stress en zorgt voor een vrolijk gevoel) en anandamide (het stofje dat ook vrijkomt bij een runners high) bevat? En het werkt lustopwekkend dankzij fenyletylamine, dat een opgewonden en aantrekkelijk gevoel geeft.

Lovechock is verder vrij van melk, soya en gluten en wordt gezoet met kokosbloemnectar, dat laag glycemisch is en de bloedsuikerspiegel stabiel houdt. Aan de repen voegen ze vervolgens alleen de beste ingrediënten toe, zoals bijvoorbeeld moerbeien, vanille, noten en quinoa. Al deze ingrediënten bevatten op hun beurt ook weer voedzame stoffen als flavonoïden, vitaminen, mineralen en vezels.

Zie je, het wordt alleen maar beter 🙂

Meer informatie over Lovechock? 
Kijk dan op hun website. En kun je niet wachten om hun chocoladerepen te proeven? Je koopt ze onder andere bij EkoPlaza, Vitaminstore en diverse biologische supermarkten en webshops.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer