Review Restaurant Bicken in Amsterdam

Onlangs kwam ik bij toeval bij Restaurant Bicken op de Overtoom terecht. Het restaurant waar we eigenlijk wilden eten bleek gesloten en Bicken was om de hoek. Op een rustige dinsdagavond nestelden we onszelf in een gezellig hoekje aan het raam. Groot was mijn verrassing toen bleek dat ons toevallige …

Onlangs kwam ik bij toeval bij Restaurant Bicken op de Overtoom terecht. Het restaurant waar we eigenlijk wilden eten bleek gesloten en Bicken was om de hoek. Op een rustige dinsdagavond nestelden we onszelf in een gezellig hoekje aan het raam. Groot was mijn verrassing toen bleek dat ons toevallige bezoek zich manifesteerde in een briljante avond. De combinatie van sfeer, uitmuntend eten en de bijna on-Amsterdamse gastvrijheid was een schot in de roos.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_2

Dineren met de foodblog ladies

Een paar weken later werd er een etentje georganiseerd met mijn foodblog vriendinnen van Uit Pauline’s Keuken, Oh my Foodness, Brenda Kookt, Chicks Love Food en Culy. Ik twijfelde geen seconde en stelde voor om bij Bicken te eten tijdens ons eerste foodbloggersdiner. En dat is nog best een spannende uitspraak kan ik je verklappen. Want als je met deze dames uit eten gaat dan wil je wel dat het goed is. En als het even kan laat je ze het liefste kennismaken met een restaurant waar ze nog niet eerder hebben gegeten. De dames vertrouwden me op mijn keuze en op een maandagavond togen we met z’n zessen naar de Overtoom.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_9

Een warm bad

Wederom was het een warm bad waar we in terecht kwamen. De intieme sfeer van het mooi ingerichte restaurant nodigt uit tot een heerlijke avond. En de bediening is zeer goed. Op een licht ingetogen wijze word je volledig in de watten gelegd. Oprechte aandacht is een groot goed en dat hebben ze hier goed begrepen.

Chef-kok Arne Meijer tovert pareltjes uit zijn keuken en dat voor een zeer schappelijke prijs. Voor € 33,50 krijg je een 3-gangen menu en voor € 39,50 geniet je van 4.

En dan nu over het eten

We genoten deze avond van een heerlijk 4-gangen menu wat vooraf werd gegaan door een aperitief van huisgemaakte siroop van wodka, peper en rode biet.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_3

De amuse die volgde was bijna mijn favoriete gerechtje van de avond (het hoofdgerecht moet nog komen namelijk); een rillette van makreel met groene appel en bleekselderij.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_4

En dan het voorgerecht, huisgerookte zalm (koud gerookt) met mierikswortelcrème, boekweit blini’s en haringkaviaar. Perfecte zalm waarvan de smaak subtiel werd versterkt door de mierikswortel.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_5

Als tussengerecht kregen we een fris vegetarisch gerecht van dungesneden pompoen met peer, Pierre Robert kaas en rode bieten aioli. De knapperige pompoen combineerde heel goed met de zachte peer en kaas. De volgende keer mogen ze er nog een klein schepje van die bieten aioli extra bij doen.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_6

Het hoofdgerecht was mijn meest favoriete gerecht van de avond. Alles waar ik blij van wordt gecombineerd op 1 bord en dan ook nog eens bijzonder goed bereid: zacht gegaarde kalfsstaartstuk met ravioli van kalfswang en saus van Madeira en morilles.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_7

En het feest was nog niet afgelopen, want als dessert kregen we een cheesecake van witte chocolade en yoghurt. Het was een leuke twist op de reguliere cheesecake, want door de yoghurt wordt het wat frisser. Maar na alle voorgaande gerechten net even iets te zwaar en te zoet.

Francesca Kookt_review_restaurant bicken_amsterdam_8

Bij de koffie kregen we nog homemade Madeleines gedipt in chocoladesaus geserveerd. Een aantal van mijn tafelgenoten konden op dat moment geen pap meer zeggen en hebben deze overgeslagen. Ik heb stiekem toch nog maar een hapje genomen, want ja het zijn Madeleines hè 😉

Ook een hapje eten bij Bicken? Ik kan het je ten zeerste aanraden. De deur van deze fijne hotspot staat iedere avond voor je open.

Restaurant Bicken
Overtoom 28
Amsterdam
020-753 90 62
info@bicken.nl

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)