Review Restaurant Bidou Amsterdam

Het gezelligste Frans-Italiaanse restaurant van Amsterdam Oost. Zo presenteert Restaurant Bidou zichzelf op hun site. Gezelligheid met Franse en Italiaanse invloeden onder 1 dak, dat ga ik op een doordeweekse avond met grote vriend Tinus uitproberen. Het Beukenplein in Amsterdam is recent flink aangepakt en ik vind het een gezellig …

Het gezelligste Frans-Italiaanse restaurant van Amsterdam Oost. Zo presenteert Restaurant Bidou zichzelf op hun site. Gezelligheid met Franse en Italiaanse invloeden onder 1 dak, dat ga ik op een doordeweekse avond met grote vriend Tinus uitproberen.

Het Beukenplein in Amsterdam is recent flink aangepakt en ik vind het een gezellig plein geworden. Met een aantal leuke restaurants met terras. Helaas is het deze avond niet lekker genoeg om buiten te zitten dus we nemen plaats in het restaurant. Rammetje vol op dinsdagavond, dat valt wel op. En die gezelligheid komt ons direct tegemoet. Het is schemerig, overal branden kaarsjes, ik hoor geroezemoes en ruik heerlijke geuren. Die schemerigheid zorgt trouwens wel voor wat donkere foto’s. Ik zeg alvast sorry, hoef ik dat straks niet meer te doen.

Review Restaurant Bidou Amsterdam_2

Eigenaar Jochem werkte 10 jaar als coach en leerde mensen om te doen waar ze blij van werden. Hij heeft goed naar zichzelf geluisterd, want 4 jaar geleden opende hij Bidou. Voor hem staat sfeer en goede kwaliteit van producten voorop. Hij kookt lekker boers en hoog op smaak, met invloeden uit Frankrijk en Italië. Precies zoals ik het graag heb. Middenin de keuken prijkt zijn grote trots. Een originele steenoven uit Modena, in stukjes geïmporteerd en in Amsterdam weer tot functionerende oven opgebouwd.

Review Restaurant Bidou Amsterdam_3

Kijkje op de kaart

De kaart is zeer divers en toegankelijk. Er wordt gekookt met seizoensproducten en dat zorgt voor een frequent wisselende kaart. Je kunt daarnaast kiezen voor het menu van de maand, 3 gangen voor € 27,50 of het pizzamenu voor € 21,50. Er is ook altijd een pizza van de week. Toen wij er waren was dit een pizza met kip, jalapeño en rode ui. Die pizza’s zijn trouwens niet mis. Bij mijn voorgerecht heb ik ook nog een stukje margherita gegeten en die smaakt me echt goed. Dat is het leuke van deze zaak. Je kunt er uitgebreid dineren of ‘gewoon’ alleen even een pizza eten met een salade erbij. De prijzen van de pizza’s variëren van € 8,75 tot € 14,50. Aan de kinderen is trouwens ook gedacht met een kinderpizzamenu voor € 7,50. Ze mogen dan zelf hun pizza maken (hoe leuk!) en krijgen er een glas limonade bij en toe een perenijsje.

Eet met ons mee

Onze avond begint met een karafje witte wijn en zelfgebakken brood met kikkererwten spread. Er wordt ook spontaan een karafje met water, citroen en munt op tafel gezet. Dat vinden we nou fijn. Dat brood is trouwens te gek, ik moest me beheersen om niet het hele mandje leeg te eten. Of heb ik dat wel gedaan? Ik weet het niet meer zo goed ;-).

Vooraf eet ik een salade artichauts met veldsla, gegrilde artisjok-bodems, groene asperges, Parmezaanse kaas en doperwtencrème (€ 9,50). De artisjok komt van de Green Egg houtskoolgrill en dat was iets te overheersend. Dat vind ik bij vlees lekker, maar bij groente wordt dat al snel teveel. Tafelgenoot Tinus krijgt brochette d’agneau, lamsspiesjes van de Green Egg met aubergine kaviaar en yoghurt-muntdressing (€ 9,50). Hier heeft de Green Egg zijn werk heel goed gedaan, want de spiesjes zijn super.

Review Restaurant Bidou Amsterdam_4

Dan het hoofdgerecht, oh oh het hoofdgerecht…eerst maar even zeggen dat Tinus een perfecte black angus steak van de grill krijgt. Mooi rosé, frietjes, salade en huisgemaakte mayonaise erbij voor € 18,50. En toen! Mijn casserole de gamba, in 1 woord WOW. Een pannetje (zeg maar gerust pan) gevuld met tomaten-visbouillon, saffraanrijst en grote wilde gamba’s. Tenminste, dat staat op de kaart. Maar in werkelijkheid zit mijn pannetje nog veel voller. Naast gamba’s vind ik ook kleine garnalen, schelpdieren en witvis. Er komt geen einde aan en de smaak is perfect. Alsof ik met mijn voeten in het zand aan de zee zit te eten. En dat alles voor € 18,75. Hulde.

Review Restaurant Bidou Amsterdam_5

Als dessert nemen we een tarte tatin en crème brûlée. Klassiekers die goed bereid zijn. Alleen kunnen we stiekem geen pap meer zeggen. Na een espresso wandelen we terug naar onze auto. We zijn een leuk adres rijker. Gewoon goed eten, mooie producten, fijne sfeer en bediening voor schappelijke prijzen. Daar mogen ze in Amsterdam zuinig op zijn.

Restaurant Bidou
Beukenplein 21
1092 BB  Amsterdam
info@bidou.nl
020-362 43 90
Terras dagelijks geopend vanaf 16.00 uur, diner vanaf 17.30 uur.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer