Review Restaurant Karakter Rotterdam

In het Scheepvaartkwartier van Rotterdam valt een hoop culinair te ontdekken. Zo gingen we onlangs op bezoek bij Restaurant Karakter op het Westelijk Handelsterrein. Waar je ook buiten kunt eten als het weer wat minder is. Het Westelijk Handelsterrein heeft namelijk een transparante overkapping waardoor de restaurants hier het hele …

In het Scheepvaartkwartier van Rotterdam valt een hoop culinair te ontdekken. Zo gingen we onlangs op bezoek bij Restaurant Karakter op het Westelijk Handelsterrein. Waar je ook buiten kunt eten als het weer wat minder is. Het Westelijk Handelsterrein heeft namelijk een transparante overkapping waardoor de restaurants hier het hele jaar door hun terras buiten kunnen laten staan. Dat zijn van die dingen die ik nou erg leuk vindt.

Vrijwel aan het einde van de lange ‘gang’ vinden we Karakter. Met een bescheiden terras voor de deur en binnen een flinke capaciteit aan zitplaatsen. We worden bijzonder vriendelijk ontvangen door een niet alleen zeer attente gastheer, maar (naar later blijkt) ook een gepassioneerde sommelier. Die mij bij een aantal gerechten zelfs meerdere wijnen laat proeven om tot de beste wijn spijscombinatie te komen. De eigenaren, Nathan en Pety, vinden we in hun domein: de open keuken. Die gelijk bij binnenkomst aan de rechterzijde is gesitueerd. Zo kun je als gast een kijkje in de keuken nemen en houden ze goed contact met hun gasten, ook al staan ze in de keuken. Slim, alhoewel ik ook denk dat het vrij chaotisch voor ze kan zijn op een drukke avond.

Review Restaurant Karakter_2

We nemen plaats op het terras en bestellen een aperitief. Ik geniet van een Crémant en The Mr. bestelt een alcoholvrij aperitief. Wat een verrassing is de Bionina die hij krijgt geserveerd. Deze bio sparkling juice met granaatappel en cranberries is echt genieten.

Bij Karakter vind je geen menukaart, maar wel een vrijwel dagelijks wisselend menu. Samengesteld op basis van het aanbod van de leveranciers, met verse, biologische en seizoensgebonden producten. Nathan en Pety maken hun gerechten met heel veel passie. Bijna bescheiden vertellen ze over hun liefde voor mooie en pure smaken en hoe ze dat iedere dag aan hun gasten willen serveren. Je kunt kiezen uit 3-, 4- of 5-gangen van het menu waarbij ze ook rekening kunnen houden met dieetwensen (wordt wel geadviseerd om dit al bij de reservering door te geven). Hiervoor betaal je respectievelijk € 32,50, € 39,50 en € 45,50. Bij het menu wordt ook dagelijks een begeleidend wijnarrangement gemaakt wat je er los bij kunt bestellen. Halve glaasjes zijn natuurlijk ook mogelijk.

Wij krijgen een 4-gangen menu geserveerd dat vooraf gaat door een soepje van aardpeer. Simpel, romig en goed van smaak, maar komt wel een tikkeltje saai over door de presentatie. Het soepje zijn we echter direct vergeten op het moment dat het voorgerecht wordt geserveeerd. Verse makreel met tomaat, komkommer, avocado, kruim van olijf en gestoofde octopus. Mensenlief, wat is dit gerecht prachtig bereid. Een perfecte saus van tomaat met superverse makreel, het kan niet beter.

Review Restaurant Karakter_3

Als tussengerecht krijgen we iets bijzonders. Tenminste, iets wat ik zelf nooit van de kaart zou bestellen. Een taartje van tofu met puree van kers, gevulde kersen (met diezelfde puree) en crazy pea. Ik ben wat sceptisch op het moment dat mijn bord wordt neergezet, maar dat verdwijnt al na de eerste hap. Het taartje van tofu is wat aan de flauwe kant, maar combineert fantastisch met de briljante puree van kers. Een positief uitgevallen verrassing dus.

Voor het hoofdgerecht krijgen we een mooi stuk schol op de graat die op 2 wijzen is bereid. Een zijde is zacht gegaard in boter en de andere zijde is krokant gebakken. Geserveerd met 3 bereidingen van biet, een truffel aardappel chipje en dressing van groene kruiden. De schol is perfect bereid, de bietjes smaken ons goed en wederom een prachtig gerecht.

Review Restaurant Karakter_4

Het dessert is een kunstwerk waar veel bereidingstechnieken zijn gecombineerd op 1 bord. Waaronder verse bosperzik en crème van bosperzik, verse aardbeien, aardbeienmousse en mousse van geitenkaas, huisgemaakte aardbeienjam en gel van jam, noten en eetbare bloemen. Een mooi gerechtje, maar wel wat veel technieken bij elkaar waardoor je niet alles kunt onderscheiden als je aan het eten bent. Op een gegeven moment ben ik daar ook maar mee opgehouden, genieten vind ik belangrijker en dat deed ik.

Dan die goede koffie met verse madeleines om een heerlijk diner mee af te sluiten, ik ben een gelukkig mens.

Review Restaurant Karakter_5

Restaurant Karakter is een absolute aanrader. Hier wordt met heel veel liefde gekookt met de mooiste producten die ze kunnen vinden. De bediening is bijzonder goed, zo ook de wijnen en andere dranken die worden geserveerd. Alle ingredienten zijn in huis voor een heerlijke avond met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Leuk nieuwtje: deze herfst serveren ze zoveel mogelijk een oer-Hollands menu. Met handgeraapte oesters uit Zeeland, mosselen, pastinaak, makreel, gortepap en zelfs wijnen van een Nederlands wijngoed. Het nieuwe menu van restaurant Karakter is een culinair festijn van eigen bodem en allesbehalve voorspelbaar. Na mijn eigen ervaring gok ik dat dit menu flink genieten wordt.

Restaurant Karakter
Van Vollenhovenstraat 15 (pakhuis 24)
3016 BE Rotterdam
010 – 737 00 39
info@restaurantkarakter.com
website
geopend van dinsdag t/m zaterdag voor lunch (op afspraak) en diner

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer