Review Restaurant Noble ‘s-Hertogenbosch

Je zal maar een lunchdate ingepland hebben met een lief vriendinnetje die op steenworp afstand van Restaurant Noble woont. Dan is de keuze snel gemaakt, want Noble staat reeds lange tijd heel hoog op mijn lijstje om te ontdekken. In september 2013 opende Edwin Kats de deuren van Noble in …

Je zal maar een lunchdate ingepland hebben met een lief vriendinnetje die op steenworp afstand van Restaurant Noble woont. Dan is de keuze snel gemaakt, want Noble staat reeds lange tijd heel hoog op mijn lijstje om te ontdekken.

In september 2013 opende Edwin Kats de deuren van Noble in het voormalige Chalet Royal in ‘s-Hertogenbosch. Na een memorabele sterrencarrière in Nederland en een aantal jaren gewerkt te hebben als executive chef voor InterContinental in onder andere Libanon en China kiest Edwin voor het culinair ondernemerschap. Noble is geboren.

Eerlijk zullen we alles delen, ik een beetje meer dan jij

Bij Noble lunch of dineer je volgens het ‘shared dining’ principe. Kleine gerechtjes die je samen kunt delen. Of bewaakt met je leven, omdat ze veel te lekker zijn en je ze gewoonweg niet wilt delen. Daar kom ik later nog wel op terug. Het restaurant is prachtig verbouwd. Je komt binnen in het bargedeelte wat zeer uitnodigend is.

Restaurant Noble_review_1

Dat zijn de dames van de zwarte brigade trouwens ook. Met een ontwapende glimlach worden we ontvangen. Het restaurantgedeelte is licht door de hoge ramen, stijlvol ingericht en met comfortabele banken langs de raampartijen. De gekleurde raampanelen zijn een mooi detail en hierdoor heeft de sfeer een goede balans tussen zakelijk en privé.

Restaurant Noble_review_2

Bij mooi weer wandel je hier ook het fenomenale terras op. Het uitzicht is ongeëvenaard.

Mooiste terrassen van Nederland_Noble Den Bosch

Samen met chef Lars Albers en restaurantmanager/sommelier Randy Bouwer maakt Edwin er een volledige ‘Noble Experience’ van of je eet gewoon ontspannen een gerechtje aan de bar met een goed glas wijn erbij. Dat vind ik het leuke aan dit restaurant, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

Tongstrelende gerechtjes parade

Tijdens onze lunch gaan we natuurlijk voor de Noble Experience. Als ik er dan toch ben. Alhoewel, mijn hoogzwangere tafelgenote besluit het wat rustiger aan te doen en vindt het geen enkel probleem om aan te zien hoe ik het ene na het andere gerechtje proef. Wellicht komt dat door de beste alcoholvrije cocktail die ze tijdens haar zwangerschap heeft gedronken.

Restaurant Noble_review_4

Randy weet niet alleen hoe hij een perfecte gin-tonic kan maken, zijn creativiteit draait ook op volle toeren in de categorie ‘alcoholvrij’. Met een combinatie van onder andere kardemom, jeneverbes, zoethout en rozenblaadjes maakt hij een geweldige gin-tonic mocktail.

Restaurant Noble_review_3

Ik begin de lunch met een glas Delamotte champagne begeleidt door een Gillardeau oester met komkommer, gin en basilicum. Er zijn slechtere manieren om je lunch te starten.

Restaurant Noble_review_5

Gevolgd door pannenkoekjes met krokante pekingeend en homemade hoisinsaus. Dit gerecht is een van mijn grote favorieten en deze moest ik bestellen. Dat kan ik iedereen aanraden, want alles is perfect. Tot aan de hoisinsaus toe, waarvan ik zo hoopte dat Lars me het recept zou willen geven. Maar tot op heden nog niets ontvangen in mijn mailbox, wellicht nu?

Restaurant Noble_review_6

Een van de meest ‘simpele’ gerechten op de kaart is het toastje paling met bieslook en haringkuit. Laat je niet misleiden hierdoor, want dit toastje paling doet alle andere toastjes paling in je leven verbleken.

Restaurant Noble_review_7

Dan de coquille met vinaigrette van espresso, rode biet, toffee en eendenlever. Een prachtige combinatie van smaken.

Restaurant Noble_review_8

Bij het hoofdgerecht, als je dit nog zo kan noemen bij Noble, raak ik volledig in een euforische stemming. Ik krijg 2 gerechtjes (stiekem 1 extra); de eendenlever met liquorice (jawel, drop), bospeen en hazelnoot. En de krokant gebakken zwezerik met zee-egel, zilveruitje, laurier en haringkuit. Randy schenkt daarbij een Barbera d’Asti van Rossetti. Ik kan nu heel veel superlatieven achter elkaar gaan typen, maar ik zeg alleen dit: ik kreeg er kippenvel van.

Restaurant Noble_review_10

Het feest is nog niet klaar, want de lunch eindigt met een dessert van rabarber, bastognekoek, kwark, gomashio (sesam zeezout) en spongecake van pistache. En nou niet met z’n allen denken “huh, het is toch allang geen rabarberseizoen meer?”. Dat klopt, mijn lunch is alweer maanden geleden. Zoveel mooie content, zo weinig tijd om te schrijven 🙂

Restaurant Noble_review_12

Hup, snel naar Den Bosch

“Wij delen alles in ons leven, behalve ons eten.” Deze uitspraak van een gast hoorde ik tijdens de lunch. Eerst moest ik erom grinniken, later begreep ik het wel. Eenmaal bij Noble gegeten, wil je die gerechtjes eigenlijk helemaal niet delen. Het is zo de moeite waard om naar Den Bosch af te reizen voor deze Noble Experience. Van binnenkomst tot vertrek heb ik iedere seconde genoten, Edwin heeft het goed voor elkaar met z’n team. Ik kan niet wachten tot de zon weer begint te schijnen, dan kom ik weer terug voor een nieuwe experience. Maar dan op het terras!

Restaurant Noble_review_11

Restaurant Noble
Wilhelminaplein 1
5211 CG ‘s-Hertogenbosch
+ 31 736 13 23 31
info@restaurantnoble.nl

Foto’s interieur en terras: Ewout Huibers

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer