Review Spijs Scheveningen

Wat hou ik er toch van om met hoge verwachtingen naar een onbekend restaurant te gaan, om vervolgens aangenaam verrast te worden! Onlangs bezochten the boyfriend en ik Restaurant Spijs in Scheveningen en daar lees je vandaag alles over in deze blog. Op de website van Iens zag ik dat …

Wat hou ik er toch van om met hoge verwachtingen naar een onbekend restaurant te gaan, om vervolgens aangenaam verrast te worden! Onlangs bezochten the boyfriend en ik Restaurant Spijs in Scheveningen en daar lees je vandaag alles over in deze blog.

Op de website van Iens zag ik dat er een menu deal was bij Spijs, een 5-gangen menu voor € 29,95 in plaats van € 53,50. Na een korte blik op het menu te hebben geworpen begon ik al te watertanden en stuurde een berichtje naar mijn vriend, hier gaan wij vanavond eten!

Op naar een veelbelovende avond

Spijs Scheveningen review_2a

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen en werden we naar een tafeltje aan het raam in de serre geleid. De inrichting van het oude pand is knus en de stoelen zitten prettig, alleen was het gezien de zomerse temperatuur van die dag binnen wel een beetje warm.

Bij het Iens menu zat een heerlijk glas cava inbegrepen en daarbij kregen we een klein broodje met zwarte olijventapenade en olijfolie met lente ui. Zo hadden we direct wat om aan te knabbelen en dat kwam goed uit, want ik had enorme trek.

Spijs Scheveningen review_3

Niet veel later werd ons deze heerlijke amuse bestaande uit een blini met zalm en bieslookcrème voorgeschoteld. Dit mondvermaakje stond niet op het Iens menu en was een verrassing van Spijs. Zo fijn als restaurants net dat beetje extra doen, wij voelden ons direct gewaardeerd als gast.

Spijs Scheveningen review_4
Het eerste gerechtje van het menu was deze tartaar van tonijn, kerrie kokos mayonaise, kwarteleitje, wasabimayonaise en een reductie van sojasaus. Mijn vriend is een ‘tonijnmonster’, anders kan ik het niet omschrijven. Hij heeft dan ook bij elke hap laten horen hoe goed dit hem smaakte. En ik moet hem gelijk geven, de kwaliteit van de tonijn was uitmuntend en met het kwarteleitje, de wasabimayo en soja was het geweldig. Het enige wat van mij weggelaten had mogen worden is de kerrie kokos mayonaise. Ongetwijfeld heerlijk in een andere combinatie, maar de smaak ervan was te sterk waardoor je de tonijn niet proeft en dat vind ik zonde. Gelukkig wordt het apart geserveerd en is er dus geen man overboord.

Bij de tonijn dronken we allebei een glas witte huiswijn, waar ons door de ober met passie over werd verteld. De huiswijn is trouwens €4 per glas/€20 per fles, een fijne prijs voor een goed glas wijn.

Spijs Scheveningen review_5

Deze perfect op de huid gebakken zeebaars met penne, wilde spinazie en bospeen was mijn favoriete gang. De saffraan-beurre blanc was perfect en alle smaken bij elkaar zijn om je vingers bij af te likken.

Spijs Scheveningen review_6

Na even een kleine pauze op het terras buiten te hebben genomen, namen we weer plaats aan tafel voor het hoofdgerecht. Deze wagyu burger met truffeljus, sjalot rosevaltaartje en beukenzwammen was om van te smullen. De portie van het vlees was binnen dit menu perfect, maar het aardappeltaartje had van mij iets groter mogen zijn. Wellicht dat er veel mensen niet graag rollend naar buiten gaan als ze uit eten gaan, maar daar ben ik er wel eentje van.

Mijn vriend dronk bij het hoofdgerecht een glas rode huiswijn en ik hield het bij de witte variant. Ik kreeg van onze ober een drupje bijgeschonken en dat staat symbool voor de topservice doe wij hebben ontvangen tijdens deze avond. De bediening weet precies weten wat de keuken serveert en vertelt vol passie over de wijnen. Pauzes werden netjes doorgegeven aan de keuken en als wij terug aan tafel zaten werd de volgende gang pas uitgevraagd. Super!

Spijs Scheveningen review_7

Na het hoofdgerecht besloten wij buiten van het dessert te genieten met daarbij een heerlijk glaasje Portugese dessertwijn, alweer een schot in de roos. Het dessert bestond uit cheesecake, witte chocoladecrème met fruit, maracujaijs en een gelei van mango. De perfecte laatste gang van ons menu, waarvan we hebben gesmuld en Chris me probeerde over te halen om nog wat aan hem af te staan. Echt niet!
Spijs Scheveningen review_8

Als afsluiter van het menu kregen we een espresso met friandises, bestaande uit een chocolaatje en een stukje boterkoek.

Na drie uur stonden wij volledig tevreden weer buiten en namen we ons voor om snel nog een keer gebruik te maken van het Iens menu bij Spijs. En daarna zeker ook nog een keer terug gaan om à la Carte te eten, want de kingkrab en coquilles die ik op de menukaart heb gespot roepen mij nog steeds.

Wil je ook genieten van een heerlijke avond bij Spijs? Hopelijk komt er nog een keer een Iens Deal. Natuurlijk kun je ook gewoon à la Carte eten of van de reguliere menukaart kiezen en na wat wij hebben mogen proeven, twijfel ik er niet aan dat je dan ook enorm zult genieten.

Restaurant Spijs
Wassenaarsestraat 147
2586 AN Den Haag / Scheveningen
Telefoon : 070 35 86 975
E-mail : info@spijs.com
website

Dit is een bijdrage van co-blogger Diantha.
Voor deze review zijn we op eigen gelegenheid bij Spijs gaan eten.
Zoals je van ons gewend bent, berust onze mening  volledig op onze eigen ervaring.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)