Review The Park Rotterdam

Ik schreef het laatst al, ik word de laatste tijd steeds vaker verrast door de kwaliteit van hotel restaurants. Veel van deze restaurants zijn met een opmars bezig of communiceren het beter naar buiten toe. Zo was ik laatst te gast bij de opening van het nieuwe The Park Rotterdam, …

Ik schreef het laatst al, ik word de laatste tijd steeds vaker verrast door de kwaliteit van hotel restaurants. Veel van deze restaurants zijn met een opmars bezig of communiceren het beter naar buiten toe. Zo was ik laatst te gast bij de opening van het nieuwe The Park Rotterdam, het restaurant van het Bilderberg Parkhotel, en ook hier wandelde ik heel gelukkig naar buiten na een overheerlijke lunch.

Toegankelijke gerechten met de signatuur van een tweesterren chef

Dat de kaart van The Park bijzonder zou zijn had ik van tevoren wel kunnen inschatten aangezien Erik van Loo supervising chef is van de keuken. Erik kennen we ook als patron cuisinier van het tweesterren restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Vanaf nu pendelt hij dus heen en weer van het ene ‘park’ naar het andere. De dagelijkse leiding van The Park is in handen van chef-kok Edward de Ridder.

Review The Park_2

Ik reisde af naar Rotterdam met het idee dat we een aantal bijzondere gerechten zouden proeven. Dat was zeker het geval, maar ik werd bijzonder positief verrast door de toegankelijkheid en prijsstelling. Het zijn klassieke gerechten in een eigentijds jasje met een speelse twist van de heren en die bevielen mij heel goed. Denk bijvoorbeeld aan een carpaccio, maar dan als bonbon. Of een ‘deconstructed’, uit elkaar gehaalde, club sandwich. Je kunt er lunchen en dineren, de gerechten op de kaart varieren van € 11 tot € 23 en een bordje charcuterie bestel je vanaf € 4.

Het is de eerste keer dat de chef een dergelijke langdurige samenwerking aangaat. Van Loo: “Uiteraard zullen niet dezelfde gerechten als bij Parkheuvel op het menu staan, maar ik kook volgens een bepaald smaakpatroon en dat zullen mensen er zeker in ontdekken. The Park biedt kwaliteit en is toegankelijker dan Parkheuvel. Zo kun je voortaan op twee manieren en in twee prijsklassen mijn smaakpatroon uitproberen.”

Licht, ruimte en makkelijk bereikbaar in de stad

Het gedeelte van het Parkhotel waar The Park in is gevestigd is volledig verbouwd. Zo heeft het een eigen ingang en hoef je niet het halve hotel door te wandelen en kun je ook lunchen of dineren in de stadstuin.

Review The Park_3

Het interieur is licht, open en heeft veel blauwe accenten. Je hebt absoluut niet het idee dat je in een hotel aan het eten bent en door de centrale ligging en eigen parkeerplaats voor de deur vind ik het een ideale plek om te lunchen in de stad.

Tijd om te proeven

Natuurlijk heb ik ook geproefd bij The Park. En hoe. Erik en Edward hadden een heel mooi lunchmenu voor ons bereid zodat we goed van de kaart konden proeven. Voorafgegaan door, hoe kan het ook anders, een glas bubbels.

Review The Park_4

Oesters, fines de claires, op 3 manieren geserveerd: naturel met zuurdesembrood en bieslook, met gekarameliseerde pinda’s, chilisaus en tuinkers en een versie met structuren van komkommer en borage. Alledrie heerlijk, maar mijn grote favoriet was met de pinda en chilisaus. Wat een te gekke combi.

Review The Park_5

Proeverij van diverse gerechten als voorgerecht. Met een bonbon van carpaccio, gerookte zalm met olijven en limoenmousse, een perfecte vitello tonato en rillette van eend.

Review The Park_6

Kijk de gasten eens enthousiast worden hiervan. Je pikt de bloggers er zo uit 😉

Review The Park_7

Het hoogtepunt van de lunch was de heilbot met courgette, artisjok en antiboise. Duidelijk smaakpatroon van Erik!

Review The Park_8

Als dessert een zalige rood fruitsoep met cassis sorbet. Geweldig einde van een bijzonder goede lunch.

Review The Park_9

Nieuwe lunchplek in Rotterdam: check!

The Park is meer dan goedgekeurd. Ik ben nog wel eens overdag in Rotterdam voor werk en vind het vaak een gedoe om een fijne lunchplek te vinden. Vooral ook qua bereikbaarheid. Het is daarom ideaal om bij The Park te lunchen, ik ben fan!

Restaurant The Park
Westersingel 70
3015 LB Rotterdam
info@thepark.nl
website

Bron foto’s interieur: The Park

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)