Rode bietensoep met mierikswortel yoghurt

Een tijdje terug heb ik de Veggiebox uitgeprobeerd. Bij de mooie ingrediënten zat ook een boekje met een aantal recepten van Janneke Vreugdenhil. Daarin stond het recept voor rode bietensoep met mieriksroom. Ik heb mijn collega’s daarop getrakteerd tijdens een doordeweekse lunch en dat was een groot succes! Aan het …

Een tijdje terug heb ik de Veggiebox uitgeprobeerd. Bij de mooie ingrediënten zat ook een boekje met een aantal recepten van Janneke Vreugdenhil. Daarin stond het recept voor rode bietensoep met mieriksroom. Ik heb mijn collega’s daarop getrakteerd tijdens een doordeweekse lunch en dat was een groot succes!

Aan het recept van Janneke heb ik nog wel iets getweakt en dit is mijn versie ervan geworden.

Wat je nodig hebt voor een halve liter soep
– 1 ui
– 3 rode bieten
– 1 appel
– 1tl komijn
– 1 groentebouillonblokje
– 500ml water
– 100ml volle yoghurt
– 2tl mierikswortel (dit kun je in een potje kopen bij de supermarkt. Wat je over hebt is ontzettend lekker om te gebruiken op sandwiches: met kip, avocado en mierikswortelmayonaise bijvoorbeeld)
– olijfolie om in te bakken
– versgemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen
Hak de ui fijn. Snijd de wortel van de bieten af en borstel ze heel goed schoon onder de kraan. Snijd ze daarna in kleine stukjes. Schil de appel en snijd deze ook in stukjes. 

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin zachtjes de ui totdat deze glazig is. Voeg de stukjes biet toe en bak deze een minuut of 2 mee. Voeg als laatste de appel en komijn toe en bak nog een minuutje door. 

Rode bieten soep met mierikswortelSchenk het water erbij samen met het bouillonblokje. Breng de soep aan de kook en laat heel zachtjes pruttelen voor zeker 40 minuten totdat de biet goed gaar is. Als er teveel water verdampt, giet er dan nog wat water bij. 

Als de bietjes gaar zijn, pureer je de soep met een staafmixer. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. 

Roer de mierikswortel door de yoghurt heen en breng op smaak met peper en zout. Als de yoghurt van jou scherper van smaak mag, voeg dan nog wat extra mierikswortel toe. 

Serveer de soep met een flinke schep van de mierikswortel yoghurt.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)