Roergebakken kip met rode kool en nootjes

Dit is een super gemakkelijk recept voor een drukke doordeweekse avond. En heel gezond. Dus supercombinatie 🙂 Wat je nodig hebt voor 2-3 personen: 1/2 rode kool 1 ui 2 scharrel kipfilets 1tl kurkuma 1 limoen 2el schenkhoning handvol katjang pedis nootjes zonnebloemolie zwarte peper zeezout Wat je gaat doen: …

Dit is een super gemakkelijk recept voor een drukke doordeweekse avond. En heel gezond. Dus supercombinatie 🙂

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
1/2 rode kool
1 ui
2 scharrel kipfilets
1tl kurkuma
1 limoen
2el schenkhoning
handvol katjang pedis nootjes
zonnebloemolie
zwarte peper
zeezout

Wat je gaat doen:
Snijd de rode kool in dunne reepjes en hak de ui helemaal fijn. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. 

Verwarm wat zonnebloemolie in een wok en bak hierin de kipfilet stukjes en breng op smaak met wat peper en zout. Schep de stukjes uit de wok en voeg de ui toe. Fruit dit even en voeg daarna de rode kool reepjes en de kurkuma toe. Bak dit een aantal minuten door. De rode kool moet wel een beetje bite houden.

Doe de kip bij het rode kool mengsel en knijp de 2 limoenhelften uit boven de pan. Voeg ook de honing toe en en meng goed door. Als laatste doe je de nootjes erbij en is het gerecht klaar om te serveren. 

Dit gerecht is heel goed zo te eten, maar als je er toch nog een koolhydraatje bij wilt dan is witte rijst de lekkerste optie 🙂

Inspiratie: Allerhande

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)