Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Ik maakte deze rosbief carpaccio met de Pasen, naar een recept van Jamie uit de Allerhande. Volgens het recept had je hiervoor Jamie’s rosbiefplakken nodig. Deze waren in speciale pakjes te koop en alleen tijdens de feestdagen en voor 2 keer de prijs dan dat je normaal rosbief koopt. Nou, …

Ik maakte deze rosbief carpaccio met de Pasen, naar een recept van Jamie uit de Allerhande. Volgens het recept had je hiervoor Jamie’s rosbiefplakken nodig. Deze waren in speciale pakjes te koop en alleen tijdens de feestdagen en voor 2 keer de prijs dan dat je normaal rosbief koopt. Nou, geloof mij, met de rosbief van de slager wordt het tenminste net zo lekker.

Het is een heel rijk smakende carpaccio en je kunt ‘m heel goed serveren als voorgerecht (kleine bordjes), als lunch of als lichte avondmaaltijd.

Wat je nodig hebt voor 4 personen als voorgerecht

– 500gr rode bieten
– 2 teentjes knoflook
– 1 takje tijm
– 2el balsamicoazijn
– 1el olijfolie
– 2el mierikswortel
– 125ml crème fraîche
– scheutje witte wijnazijn
– 12 plakken rosbief
– rucola
– zeezout
– gemalen zwarte peper

Wat je gaat doen

Boen de rode bieten schoon en snijd ze in vieren. Plet de knoflookteentjes en doe deze samen met de bietjes en het takje tijm in een kleine pan. Schenk daar water bij totdat de bietjes net onder staan. Zorg ervoor dat de bietjes net in de pan passen zodat je er zo min mogelijk water bij hoeft te doen. Breng de bietjes aan de kook en laat deze 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel net schuin op de pan. Haal daarna het deksel eraf en laat nog 10 minuten doorkoken zodat er zoveel mogelijk water verdampt. Schenk daarna de balsamicoazijn en olijfolie erbij en laat nog 10 minuten koken. Giet de bietjes af en laat afkoelen. Snijd ze daarna in grove stukken.

Maak een dressing van de mierikswortel, crème fraîche en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de rosbief over 4 bordjes. Verdeel daar royaal wat bietjes over en besprenkel dit met de dressing. Strooi er blaadjes rucola over en maal er wat zwarte peper over.

Rosbief carpaccio_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)