Salade met gegrilde paprika en houmous

Houmous is een mengsel van kikkererwten, sesampasta, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. De laatste jaren is het ook steeds bekender geworden in Nederland. Meestal eten wij het bij brood of als een hapje. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken en zo ontstond deze salade met gegrilde paprika en houmous. Voor deze salade heb ik gebruik gemaakt van zelfgemaakte houmous en gegrilde paprika van de Turkse winkel, omdat ik ‘s ochtends te weinig tijd heb om dat ook nog zelf te maken 😉

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 zak salade
– 1/2 bakje houmous
– 4 gegrilde paprika’s
– 2 tomaten
– 1 zakje pijnboom-/zonnebloem-/pompoenpitten mix
– 2 eetlepels olijfolie extra vergine
– zout
– versgemalen zwarte peper

Salade met gegrilde paprika en houmous_2

Wat je gaat doen

Snijd de paprika’s en tomaten in kleine stukken. Doe deze samen met de salade en pittenmix in een schaal.

Maak een dressing van de houmous en de olijfolie. Als het nog te dik is, doe er dan nog een beetje olijfolie bij. Meng de dressing door de salade heen.

Breng op smaak met een beetje zout en strooi voor het serveren nog wat versgemalen zwarte peper erover.

Tip van collega en proefkonijn Esther: met wat blokjes avocado erdoorheen is de salade helemaal af!

Zelf houmous maken kan natuurlijk ook. Het recept vind je hier.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *