Nog geen beoordelingen

Salade met gegrilde paprika en hummus

15 minuten
Lunch
Gezond

Hummus is een mengsel van kikkererwten, tahin, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Meestal eten wij het bij brood of als een dip. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken …

Hummus is een mengsel van kikkererwten, tahin, knoflook en specerijen. Het wordt veel gegeten in landen in het Midden-Oosten en rond de Middellandse Zee. Meestal eten wij het bij brood of als een dip. Maar afgelopen week bedacht ik me dat je er ook prima een saladedressing van kunt maken en zo ontstond deze salade met gegrilde paprika en hummus. Voor deze salade heb ik gebruik gemaakt van hummus en gegrilde paprika van de Midden-Oosterse supermarkt, omdat ik ‘s ochtends te weinig tijd heb om dat ook nog zelf te maken. Maar als je nou zelf je paprika’s wilt grillen zoals hieronder, dan vind je mijn tip daarvoor in de notities.

salade met gegrilde paprika en hummus 1 1

Ingrediënten

  • 2 el pompoenpitten
  • 4 gegrilde paprika's uit pot, of zie notities voor zelf grillen
  • 2 trostomaten
  • 1 rijpe avocado
  • 75 gr gemengde ijsbergsla
  • 50 gr hummus
  • 2 el olijfolie extra vergine
  • zeezout
  • zwarte peper

Aan de slag!

  • Rooster de pompoenpitten een paar minuten in een koekenpan zonder vet. Als ze licht bruin gaan kleuren en lekker gaan geuren, schep je ze uit de pan.
  • Snijd ondertussen de paprika's, tomaten en avocado in stukjes. Doe deze samen met de sla in een schaal.
  • Roer de hummus los met de olijfolie tot een dressing. Als het nog te dik is, verdun dan iets met water. Meng de dressing door de salade heen samen met de pompoenpitten.
  • Breng naar wens verder op smaak met een snufje zout en wat gemalen zwarte peper.

Notities

  • Dit recept is voor 2 personen als lunch.
  • Deze salade is ook heerlijk om mee te namen naar je werk.
  • Zelf paprika's grillen? Gebruik hiervoor rode paprika's die je halveert. Verwijder de zaadlijsten en gril ze in een grillpan die je eerst licht invet met zonnebloemolie. Rooster tot het vel zwartgeblakerd raakt en de paprika zacht wordt. Doe de paprika's in een ziplock zakje en laat zo 10 minuten liggen. Daarna kun je het vel er makkelijk vanaf halen. Dit principe kun je ook toepassen in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de halve paprika's met de velkant naar boven. Leg ze eerst 15 minuten in de oven en zet daarna de grill aan totdat het vel zwart gaat blakeren.
  • Bereiding (met kant-en-klare gegrilde paprika's en hummus): 15 minuten

Recept: Francesca, Foto: Shutterstock

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer