Salade met venkel, landkers, sinaasappel en kiemen

Deze simpele salade was onderdeel van mijn detox. Zo gepiept en vol van smaak. Lekker als lunch of als bijgerecht als je een stukje vlees grilt.    Ik gebruik ook kiemen in deze salade. Dit zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit o.a. levende noten, zaden, granen, bonen en …

Deze simpele salade was onderdeel van mijn detox. Zo gepiept en vol van smaak. Lekker als lunch of als bijgerecht als je een stukje vlees grilt. 

 
Ik gebruik ook kiemen in deze salade. Dit zijn de jonge, groene plantjes die ontspruiten uit o.a. levende noten, zaden, granen, bonen en peulvruchten. Ontzettend gezond omdat ze vol zitten met anti-oxidanten die de vrije radicalen in ons lichaam bestrijden. Bij de bio winkel heb je keuze uit verschillende soorten. Kijk welke je lekker vindt en probeer het eens uit. Ze zijn niet alleen lekker in salades, maar je kunt ze bijvoorbeeld ook stomen, roosteren en in soepen of roerbakgerechten verwerken.

Wat heb je nodig voor 2-3 personen:
200gr landkers (als je deze salade niet kunt vinden is waterkers of veldsla ook een prima alternatief)
1 venkel
2 sinaasappels
1 handvol kiemen naar keuze
1el rode wijn azijn
1el honing
versgemalen zwarte peper

Wat je gaat doen:
Maak de venkel schoon en rasp deze grof in de keukenmachine. Snijd de sinaasappels doormidden en snijd met een scherp mesje de partjes vruchtvlees eruit. 

Neem een saladeschaal en doe hier de landkers in samen met de venkel en partjes sinaasappel. Neem een van de lege sinaasappels en druppel het vocht wat hier nog in zit ook over de salade. Strooi de kiemen als laatste erover. 

Maak een dressing van de rode wijn azijn, honing en wat peper. Eventueel nog een klein beetje zout naar smaak. Schenk de dressing over de salade en serveer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer