Makkelijke salade niçoise

Een salade niçoise kan op veel verschillende manieren bereid worden. Het lekkerste vind ik ‘m met gegrilde tonijn. Maar als ik met een take away salade bezig ben, is dat toch wel weer wat werk en na een paar uur smaakt die tonijn een stuk minder. Dus voor die momenten …

Een salade niçoise kan op veel verschillende manieren bereid worden. Het lekkerste vind ik ‘m met gegrilde tonijn. Maar als ik met een take away salade bezig ben, is dat toch wel weer wat werk en na een paar uur smaakt die tonijn een stuk minder. Dus voor die momenten heb ik mijn eigen snelle variant bedacht.

Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 1 blikje tonijn op zonnebloemolie
– 1 blikje ansjovis op zonnebloemolie
– 100gr boontjes
– 2 roma tomaten
– 1 zak salade (variant naar eigen smaak, beetje crispy is wel lekker)
– 1 sjalotje
– 2 eieren
– handvol geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eetlepels extra vergine olijfolie
– 1 theelepel fijne mosterd
– 1 eetlepel witte wijn azijn
– versgemalen zwarte peper
– zeezout

Makkelijke salade nicoise_2

Wat je gaat doen
Kook de eieren in kokend water in circa 10 minuten hard. Als ze uitgekookt zijn, laat ze dan schrikken in koud water en laat ze hier in staan totdat je klaar bent.

Kook de boontjes beetgaar in kokend water met wat zout en laat ze daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Niet te lang doorkoken, een paar minuutjes is voldoende. Spoel ze daarna gelijk af met koud water om het doorgaren te stoppen.

Snijd de tomaten en het sjalotje in stukjes. Laat de tonijn en de ansjovis uitlekken. Snijd de ansjovis in kleine stukjes.

Neem een saladeschaal en doe hier de salade, tonijn, ansjovis, afgekoelde boontjes, tomaten en sjalotje in. Hussel dit door elkaar.

Maak een dressing van de olijfolie, mosterd en azijn en breng op smaak met peper en zout. Meng dit samen met de parmezaanse kaas door de salade heen.

Als je de salade gelijk thuis opeet, pel dan de eieren en leg deze op het bord erbij. Als je de salade meeneemt, neem dan de eieren los en ongepeld mee. Pel en leg deze pas bij de salade op het moment dat je gaat eten.

Bon appetit!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer