Salade met spinazie, bloemkool en pitachips

Deze salade met spinazie en bloemkool is heerlijk om de week mee te beginnen. De grote verrassing in dit gerecht zijn de knoflook pitachips die je in de oven maakt. En aangezien de oven dan toch al aan staat, kun je net zo goed gelijk de bloemkool even roosteren met wat ras el hanout. Combineer alle ingrediënten vervolgens op een bord en je hebt een zalige salade.

Dit recept is trouwens een voorproefje van de nieuwe Eetkalender 2018 met 208 verschillende recepten voor het hele jaar! Vanaf september kunnen jullie deze pre-orderen voor € 15,95 en vanaf november is de kalender te koop in onze shop voor € 19,95. Wil je op de hoogte worden gehouden van de pre-ordering? Schrijf je dan hier in voor onze Eetkalender nieuwsbrief!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 400 gr bloemkool, in roosjes
  • olijfolie
  • 1/2 el ras el hanout
  • zout
  • 2 grote pitabroodjes
  • 2 tl komijn
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 225 gr kikkererwten
  • 200 gr bladspinazie
  • 2 avocado’s, in stukjes
  • 1 handje peterselie, grofgehakt
  • 2 el walnoot- of olijfolie
  • 1 el (tomaten)azijn
  • zwarte peper

Ik gebruikte voor dit recept de walnootolie van Tokonoot (van eigen bodem) en de tomaatzijn van Foodelicious.

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.

2. Meng de bloemkoolroosjes met een scheutje olijfolie, ras el hanout en snuf zout. Leg de roosjes op de helft van het bakblik.

3. Snijd de pitabroodjes helemaal open zodat je 4 halve broodjes overhoudt. Snijd ieder broodje vervolgens in 4 kwarten. Totaal heb je dan 16 stukjes. Meng een flinke scheut olijfolie met de komijn, knoflook en een snufje zout. Kwast de stukjes pita hiermee in en leg ze naast elkaar op de andere helft van het bakblik.

Tip: de dubbele hoeveelheid van de pitachips maken is ook een optie. Misschien wel verstandiger, ze zijn namelijk zo op.

4. Zet het babklik in de oven. Draai alles halverwege om en haal het bakblik na 15 – 20 minuten uit de oven als de bloemkool net gaar is en de pitachips krokant zijn.

5. Meng de bloemkool met de kikkererwten, spinazie, avocado en peterselie in een schaal. Maak een dressing van de olie, azijn, peper en zout en schep deze door de salade.

6. Serveer de salade met de knoflook pitachips.

Deze heerlijke salade is een eerste voorproefje van de nieuwe Eetkalender 2018. Schrijf je hier in als je in de toekomst op de hoogte wilt worden gehouden van de verkrijgbaarheid van de kalender.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *