Blueberry cheesecake havermout

Om de havermout zoals wij ‘m kennen te eten heb je, dit kan geen verrassing zijn, haver nodig. De haverkorrels worden eerst gewassen en gepeld en daarna gaan ze eesten. Dit is een methode waarbij de twee stoffen die ervoor kunnen zorgen dat havermout bitter wordt, door verhitting worden uitgeschakeld. …

Om de havermout zoals wij ‘m kennen te eten heb je, dit kan geen verrassing zijn, haver nodig. De haverkorrels worden eerst gewassen en gepeld en daarna gaan ze eesten. Dit is een methode waarbij de twee stoffen die ervoor kunnen zorgen dat havermout bitter wordt, door verhitting worden uitgeschakeld. Als dat gedaan is, worden de gepelde havervlokken in stukjes geknipt. Daarna nog even stomen en walsen waarna er niets anders overblijft dan vlokken.

Wat doe je vervolgens met die havermout? Deze ‘blueberry cheesecake’ havermout maken natuurlijk.

Wat je nodig hebt voor 1 ontbijtje

– 30gr havermout
– 180ml kokos- of amandelmelk
– 2el blauwe bessen
– 1 volle theelepel (plantaardige) roomkaas of yoghurt
– 1/2tl citroenrasp
– optioneel: geraspte kokos of chips

quaker_havermout_quakerchallenge_blueberry_cheesecake_havermout_2

Wat je gaat doen

Strooi de inhoud van het zakje in een kom en roer hier de plantaardige melk door. Zet 2 minuten in de magnetron op 800 watt.

Haal het bakje uit de magnetron en strooi de blauwe bessen erop. Garneer je bakje met roomkaas, citroenrasp en eventueel ook wat kokos chips erbij.

Volg Francesca Kookt ook op FacebookTwitterGoogle+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op 
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)